November music Trajectoire en hoorspel met Verbeke en Timmermans

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2007 | Gewijzigd op: 30-08-2011
Onderdeel van November Music was een hoorspel met Verbeke en Timmermans dat werd opgeveord in het JBACentre en door Omroep Brabant werd vastgelegd.
Annelies Verbeke uit België (auteur van Slaap! - Reus - Groener Gras) had de tekst van haar laatste uitgave Groener gras bewerkt tot een hoorspeltekst. Klankkunstenaar Hans Timmermans uit Tilburg, bekend van Eefje Wentelteefje en zijn muziek onder de naam Budha Building, mixte geluiden door de voordracht van Verbeke.
Strikt genomen was het meer een
luisterspel dan een hoorspel omdat ermaar een acteur was en geen dialogen.

Theo van Dooremalen, zakelijk leider van November Music was ook aanwezig en hij werd vooraf geïnterviewd door Peter-Pim Windhorst van Omroep Brabant. Het geheel werd opgenomen (techniek Wil van Beek) door Omroep Brabant. [de uitzending was op 24 november 2007].

-Boven: Het geluid werd verzorgd door Hans Timmermans.
-Rechts boven: De Vlaamse auteur Annelies Verbeke tijdens de hoorspelmiddag in de Bieb, waar zij haar teksten voorlas. --Rechts: Theo van Dooremalen, Peter-Pim Windhorst van Omroep Brabant.  

foto's © gerard monté
, 18 november 2007

 

Een jonge bezoeker van de bieb vertrouwde een van de aanwezigen toe dat hij later ook schrijver wilde worden. 
-Rechts boven: Opname technicus Wil van Beek.
-Boven: Het trio Hans Timmrmans Peter Wildhorst en Annelies.
-Rechts: AnneliesVerbeke leest haar tekst Groener Grasbewerkingvan haar laatste boek.

November music met Trajectoire van Daan Manneke  18 november 2007. 
Van de internationaal bekende Brabantse componist Daan Manneke werd in het JBAC het stuk Trajectoire uitgevoerd voor zestien zangers, blaaskwintet, strijkkwartet, harp, bandoneon en slagwerk. De uitvoerenden waren: Helios Ensemble en Helios Kamerkoor olv Wolfgang Lange. Wim Arts zorgde voor de regie samenstelling teksten Willem Glaudemans. 
De muzikanten en zangers gebruikten de hele ruimte van het JBAC, tot aan het koor toe. Daan Manneke was zeer enthousiast over de uitvoering.
.
Helios Ensemble, dat ihkv November Music met koor optrad in Jeroen Bosch Art Center. Om beurten klonk de bijdrage van de zangers vanaf het orgel.  
Onder: de Brabantse componist Daan Manneke was erg enthousiast over de uitvoering [l. en m.] 
Rechts: Aan het slot liepen zangers en zangeressen met glazen water waarmee ze muziek maakten. 

foto's © gerard monté, 18 november 2007.
 

De concertzender (www.concertzender.nl) zendt ook dit concert in de komende maanden uit.

November music - Composers club [Culturele salon] den bosch, 18 november 2007.

Een van de onderdelen van Novmber Music was een optredne van de celliste Dorit Hochscheid en slagwerker Wim Konink. Zij voerden muziekstukken van Rachid Al- Bougaily, Thomas Smetryns uit Gent en van I.G. Henneman. Twee composities werden in wereldpremiere uitgevoerd.
Presentator was de componist Roderik de Man en de opnames voor de Concertzender werden gemaakt door de componist Fred Momotenko.
Uitzending van een groot aantal van de concerten van November Music de komende maanden op de Concertzender.Links: celliste Dorith Hochscheid. Midden: Instrumentarium voor slagwerker Win Konink: Marimba en roulettespel en Newtonslingers. Rechts: Opnames voor Concertzender door componist Fred Momotenko. -foto's © gerard monté, 18 november 2007.

Links: Werk van de componist Rachid A.l. Bougaily werd - in wereldpremiere- uitgevoerd door Dorit Hochsheid. Midden: Presentator en componist Roderik de Man [rechts] interviewt componist Thomas Smetryns uit Gent. 
-foto's © gerard monté, 18 november 2007.

*

Links: Gezamenlijk gesprek met componisten en uitvoerenden. 

Rechts: Slagwerker Wim Konink.  

-foto's © gerard monté, 18 november 2007.

------------------------------------


Terug naar boven