Prijs Prins Bernhardfonds aan duo Strijbos+v.Rijswijk NovemberMusic

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2012 | Gewijzigd op: 09-05-2012
Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de Muziekprijs 2012, toegekend aan het duo Strijbos & Van Rijswijk*, de ‘artists in residence’ tijdens November Music. 
Martijn Sanders, artistiek leider 2018 Eindhoven|Brabant, zal het bijbehorende geldbedrag van € 10.000 op 7 november 2012- tijdens de openingsavond* van November Music in de Verkadefabriek- overhandigen.
* zie première hieronder

De reden van de toekenning is, dat het duo Strijbos en Van Rijswijk in hun internationale muziekpraktijk eigenzinnigheid koppelen aan toegankelijkheid en gevoel voor technologie aan vormgeving. De jury is onder de indruk van de creatieve veelzijdigheid, het vakmanschap en de ondernemingslust van het duo.

De Muziekprijs wordt [net zoals de disciplines dans en kunst], om de vier jaar  uitgereikt aan jonge scheppende, professionele musici, die werkzaam zijn in Noord-Brabant.
In voorgaande jaren zijn de muziekprijzen toegekend aan Bruno Nelissen en Ruud van Eeten (2004), Mayke Nas (2005) en Harmen Fraanje (2008).

Leden van de jury
Andries Clement, jurvoorzitter, tevens bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds N-B,
Geurt Grosfeld, Directeur Sonax, bureau voor culturele vraagstukken.
Henk Heuvelmans, Directeur Gaudeamus Muziekweek
Engbert Tienkamp, oud-bestuurslid Prins Bernhard Cultuurfonds N-B
Jozé Rutten-Nass, jurysecretaris

 zie ook de site van November Music

*Première
Op dezelfde avond gaat de nieuwste compositie van het tweetal ‘Cross Avenue’ in première die ze zelf uitvoeren met het New Yorkse strijkkwartet Ethel. Strijbos & Van Rijswijk zijn dit jaar ‘artists in residence’ tijdens November Music en presenteren in dat kader enkele installaties.