Vijfde - Bossche- cd van Sjef van Rooij

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-11-2005 | Gewijzigd op: 04-08-2010
anavond heeft componist Sjef van Rooij in de Azijnfabriek het eerste exemplaar van zijn nieuwe cd ‘Rondje Den Bosch’ aangeboden aan Ine de Bresser, huismeester van het Zwanenbroedershuis. Doordat Sjef vorig jaar op het bordes van het Zwanenbroedershuis, waar hij te gast was, inspiratie kreeg voor zijn liedje ‘M’n Bossche binnenstad’, vatte hij het plan op deze nieuwste cd aan Ine de Bresser aan te beiden.
Overigens ontvangt woensdag 30 november 2005 burgemeester Rombouts officieel het eerste exemplaar van ‘Rondje Den Bosch’. De Bossche liedjes die vaak een steengoeie ritme hebben en op lekkere, soms jazzy, soms swingend of dan weer heel gevoelige muziek is geschreven, zijn door bekende professionele –Bossche!- zangers ingezongen. Zij hebben niet eerder aan een van de vier eerste cd’s van Van Rooij bijgedragen. Onder de zangers zijn: Mieke van den Akker, Marie José van de Pas, Jan Roosen, HansTervoort, Stef Breukel en Dimphie van de Velden-Jansen.

Hans Tervoort die een paar nummers zoals het liedje over de Veemarkt en de Parade.
componist Sjef van Rooij en tekstschrijver Hans Lakwijk die elkaar vonden bij het produceren van luisterliedjes. 
Stef Breukel [het lied 1629] en rechts Sjef van Rooij. -foto's © paul kriele, 29 november 2005.
 

Deze cd heeft nog geen hoesje, omdat door het noodweer van vrijdag j.l. de druk van deze cd die verwijst naar ‘de uurse wal’ die ouderen vroeger maakten, vertraagd is. Alle liedjes zijn composities van Hans Lakwijk en/of Sjef van Rooij. De opbrengst van Sjefs cd ’s, die hij samen met zijn zakenpartner Hans Lakwijk [tekstschrijver] uitbrengt onder de zakennaam Cohda [Ad Hoc] gaan, of naar de Wereldwinkels, en/of Solar- of het windmolenproject in India. 
.
Sjef van Rooij is vanaf 1987 werkzaam bij het ABP in Heerlen als jurist In 1996 stapte hij over in het USZO [Uitkeringsinsteling voor overheids- en onderwijzend personeel], die vanaf 2002 UWV is gaan heten. 
Hans Lakwijk is docent Nederlands aan het Jeroen Bosch College. Sjef ontmoette Hans in de tijd van zijn Havo-studie.

   
Mieke van den Akker-Lathouwers [o.a. 'Nie te geleuven'].

foto's © paul kriele, 29 november 2005. 
 Jan Roosen van 'de Kleinkeinder' in duet met Sjef van Rooij. Jan zingt Rondje om Den Bosch, Waterstad en Uit gouden korenaren.. 
   
 Marie-José van der Pas die de sterren van de hemel zong met 'Ik heb je lief' . Zij bracht ook het swingende 'Waterplas' ten gehore.    Dimphie van de Velden-Jansen die lekker los op het podium stond. Zij zong o.a. het slotnummer van de avond: 'Bosch Café' en werd daarbij ondersteund door de overige deelnemers die voor een huldiging naar het podium in de Azijnfabriek waren gekomen.


Op de avond van de presentatie was Sander van der Gevel niet aanwezig, hij zingt op de cd: Plat Bosch en Uit Gouden Korenaren.
Bij deze presentatie was Lars Putter, de technicus die in dienst is bij studio Scala in Waalwijk, aanwezig en leidde de presentatie. Lars is ook de vormgever en ontwerper van de cd hoes. Producer van de cd: Leon Kuijpers.

Rechts de goed gevulde zaal van de Azijnfabriek en links zingt Dimphy van der Velden-Jansen nog een lekkere meezinger. Daarbij kreeg zij ondersteuning van de collegae-zangers. foto's © paul kriele, 29 november 2005.
Hans Lakwijk [l] had nog wat cadeaus voor de gastzangers in petto. Op de foto ook een van de zangers van de cd Joost van Roij [2e v.r.].  De uitreiking van het eerste exemplaar van Rondje Den Bosch aan Ine de Bresser met Sjef van Rooij [l] en Hans Lakwijk [m].

De cd Rondje Den Bosch is gesponsord door Jan Cees van Lanschot Fonds, Lakwijk Kunststoffen, Heijmans b.v., T.T.Entertainment, Boekhandel en uitgeverij Adriaan Heinen, Jheronimus Boschcentrum en het Koning Willem 1-College.

Voorlopig is het de laatste cd, zei Hans Lakwijk aan 't slot van de cadeau-uitreiking. Even pauze hoor!. De Azijnfabriek werd voor deze gelegenheid gratis door Jan Rijnaarts ter beschikking gesteld. Zie ook   www.cohda.nl  


Terug naar boven