Kerstconcert Stadspijpers en Praetorius-ensemble

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-12-2007 De Stadspijpers hebben samen met het Praetoriusensemble op zondag 23 december 2007 in het Jeroen Boschcentrum een kerstconcert gegeven.
Stefan Schuwer voorzitter van de Stadspijpers opende het Kerstconcert en dankte de sponsors die het gratis concert mogelijk maakten en het publiek dat in zo grote getal gekomen was. (er stonden nog 200 bezoekers op de wachtlijst) .
Wethouder Bert Pauli gaf aan Stadspijper Emile van Zeijl de geleende schalmei, een sopranino, terug zodat het concert kon beginnen. Het blokfluitensemble Praetorius (30 blokfluitisten) was uitgebreid Ciska Mertens die op een manshoge theorbe speelt, een luitachtig
instrument. En met 4 zangers Marion Prummel sopraan, Annette Vermeulen mezzosopraan, 
Govert Valkenburg tenor en Jos Boswinkel bas. Praetrorius speelde oa op manshoge subcontrabasblokfluiten.

Het thema van dit 3e kerstconcert van de Stadspijpers was Una festa di Natale italiana. Het kerstverhaal werd daarom in het Italiaans verteld door Sergio Roberto Gratteri, de vertaling werd op een groot scherm getoond.
Afwisselend werden door Praetorius werken van Monteverdi en van Corelli gespeeld, de Stadspijpers speelde een Suite van Italiaanse
Renaissancedansen. Op het scherm werden foto's in kerstsfeer geprojecteerd.
Dirigent Norbert Kunst leidde ook de samenzang aan het einde van het concert.
De projectgroep van het KW1C - bestaande uit Lieke van Heumen, Joanna-Sue van Heumen, Wilma Roelofs en Laura van der Velden- verzorgde als afstudeerproject de publiciteit vooraf en de logistiek tijdens het concert. Geluid en projectie werd verzorgd door het techniekteam van Praetorius.

Repetitiefoto's Praetoriusensemble De Stadspijpers.
Rechts verteller Sergio Roberto Gratteri. foto's © gerard monté, 23 december 2007.
Terug naar boven