Kamermuziek in Bossche huiskamers

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2010 | Gewijzigd op: 08-08-2010
Zondagmiddag 12 september 2010 [tijdens Bourgondisch 's-Hertogenbosch] worden de allermooiste woonkamers in de binnenstad omgetoverd tot kleine concertzaaltjes bij  de achtste editie van het Festival Kamerklanken. “Het is kamermuziek in de omgeving waarvoor zij oorspronkelijk is bedoeld”, zegt artistiek leider Céleste Zewald, klarinettiste in onder meer het Brabants Orkest en docente aan het Utrechts Conservatorium en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

De feestelijke en muzikaal vrolijk getinte aftrap van het festival, waarop 45 concerten staan gepland, vindt plaats om 11.00 uur in de Azijnfabriek. met oa.a. Martinu's 'La revue de cuisine' voor viool, klarinet, trompet, fagot, cello en piano en ‘Introduction et allegro' van Ravel voor fluit, klarinet, strijkkwartet en harp.

Op het festival is ook jong, aanstormende talent uitgenodigd, onder wie de harpist Remy van Kesteren, pianist Dimitar Dimitrov en laureaten van het Prinses Christina Concours. En ook grote namen zoals het Amstel Saxofoonkwartet en de violistes Lisa Jacobs en Eva Stegeman. Het Oleg Fateev Duo (bayan/accordeon en klarinet) speelt Moldavische en Russische volksmuziek.
Céleste Zewald treedt zelf op samen met het Van Dingstee Kwartet  [Brahms] in de woonkamer van de familie Van Olden in de Peperstraat.

De huiskamerconcerten duren 45 minuten en beginnen om 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur. Zie voor het complete programma en verkoopadressen www.kamerklanken.nl.