Onderscheiding voor dr. Reinhold Würth

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2005  Vrijdagmiddag 18 november 2005 heeft de oprichter van Würth prof. Dr. Reinhold Würth een koninklijke onderscheiding ontvangen. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de Erasmusprijs in Paleis Noordeinde in Den Haag. Burgemeester Rombouts speldde hem de versierselen op behorend bij Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Würth heeft in 50 jaar uit een klein familiebedrijfje een internationaal handelsconcern ontwikkeld met 344 bedrijven in 81 landen dat 50.000 medewerkers telt. 

Burgemeester Ton Rombouts spelt bij dr. Reinhold Wurth, de oprichter van Wurth de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau op.

 Würth Den Bosch was in 1962 de eerste buitenlandse vestiging. De eigenaar/directeur bracht de kunst dichter bij de mensen. Inmiddels is de ‘Kunstlocatie Würth’ op de Brand. 8.000 kunstwerken uit zijn privé-collectie circuleren tussen 9 Würthmusea. Daarnaast ondersteunt Würth Nederland bv uiteenlopende projecten op kunstzinnig en sociaal–cultureel gebied