MTD Landschapsarchitecten breidt uit

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-10-2005 | Gewijzigd op: 16-08-2010
 MTD Landschapsarchitecten op Zuid-Willemsvaart 142 – 144 breidt haar kantoor uit met een twee etage hoge achterbouw. Daarmee verkrijgt het bureau - eindelijk -meer ruimte voor directie, management en maquettebouw. Bij MTD, voorheen Buys en van der Vliet Landschapsarchitectuur en Stedenbouw, werken 23 personen. De aanbouw van twee kantooretages komt boven op de achterbouw en overhelt ook nog enigszins het steegje naast Houthandel Meeuwissen. Het is een ontwerp van Marius van de Wildenberg.
Het kantoorpand staat bij ouderen bekend als de stempelfabriek van Verhees die na 1992 ook nog even diende als Kopyshop.

Situatieschetsen van de aanbouw [rechterzijde] van het kantoorpand Zuid-Willemsvaart 142-144 door architectenbureau Marius van de Wildenberg.
Het linker deel is het bestaande kantoorpand met een lage achterbouw.
 De aanbouw van twee kantooretages komt boven op de achterbouw en overhelt ook nog enigszins het steegje naast Houthandel Meeuwissen. Het is een ontwerp van Marius van de Wildenberg.
 

De cliché- en stempelfabriek A.C. Verhees liet in 1956 dit kantoorpand annex fabriek bouwen voor de clichéfabriek en de ’s-Hertogenbossche Stempelfabriek. De laatste was een fusie was van Verhees en Klaasen, beiden gevestigd in de Vughterstraat.
In 1957 werd dat het door aannemer Hanegraaf gebouwde en door architect J. van Kaathoven ontworpen pand geopend. Maar in 1992 verloor het onder de naam Neroc haar oorspronkelijke functie. Voorjaar 2005 kocht MTD het pand van Rens den Otter, die het overigens zelf in 1992 van Nedoc had gekocht.