Editie van Muziek op Locatie in kraakpand

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-08-2010 | Gewijzigd op: 17-08-2010
  Tolbrug: De achterzijde van de modewinkel Mexx aan de Hooge Steenweg dat jaren lang door jongelui wordt bewoond. De vraag is echter voor hoe lang nog..?
foto © paul kriele, 17 augustus 2010.

Muziek op Locatie, een soort reizend festival dat zich afspeelt op een bijzondere locatie in de binnenstad, kiest voor de editie van 24 september [aanvang 20.00 uur] o.a. het kraakpand 'De Dolle Tol' aan de Tolbrugstraat. In dat pand zit aan de voorzijde de modewinkel Mexx en stond vroeger bekend als het modehuis Vinke aan de Hooge Steenweg.

Het programma bestaat uit drie delen [van 30 minuten] en vindt plaats op drie verschillende locaties:
De avond begint met Zwarte Poëzie van singer/songwrtter Edwin van der Velde in het kraakpand In den Dolle Tol. Dan volgt  een optreden van Plexant [Marnis Ike]  in de kelder van IJs & Zopie, het pand op de hoek Molenstraat St.Jansstraat. Het was ooit de visafslag van de palingboer Enoch Hartman en nog vroeger een Franse gevangenis.
Verdert staat er een absurdistische liedjesserie geprogrammeerd: 'Koning Schilder en de leestekencriminelen' dat te zien is in de infokeet van de Vestingwerken bij de Wilhelminabrug [Westzijde].

Op 5 september  biedt MOL 's middags [vanaf 16.00 uur] een uitvoering in het stadhuis met onder meer een op muziek gezet sprookje 'Zwarte Vleugels' met Niels Duffhues en Nick J.Swarth in het stadhuis en liedjes van Bertram van Alphen in de huiskamer van Vughterstraat 182 .Bertram is een aan de Koningstheaterakademie afgestudeerde Bossche kunstenaar.
Tot slot van die zondagmiddag treedt de Chinese singer Zhuoling Wu op met het muzikaal beeldverhaal 'The Fisherman and the Watering can'.

Zie ook  www.muziekoplocatie.nl