Plezierboot in Haven ontploft

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-07-2005 Vanmorgen – 7 juli 2005 - is een 72-jarige Bosschenaar ernstig gewond geraakt bij een ontploffing op zijn plezierboot..
De boot, die aan de zijde Oliemolensingel lag, raakte total loss. Omwonenden verklaarden dat de man bezig was - met vuur - een nylon touw in te korten. Door de klap die in de wijde omtrek hoorbaar was, raakte hij in shock en praatte honderduit. 
Het slachtoffer is met tweedegraads brandwonden opgenomen in het brandwondencentrum in Beverwijk. . De oorzaak van de ontploffing is volgens de brandweer een lekkende gasslang. De technische recherche concludeerde na onderzoek, dat de slang van een kachel kapot was.

De Buitenhaven aan de Oliemolensingel met de ligplaats voor pleziervaartuigen.

foto's © gerard monté, 7 juli 2005.
 
   
De middelste boot [groen dekzeil] die donderdagmorgen 7 juli 2005 door een gasontploffing onherstelbaar beschadigd raakte. Ook de boten rechts en links er naast liepen schade op. Wachtend tot de komst van de verzekeringsagent zijn ze voorlopig afgedekt.


De buitenhaven in de Dommel, langszij de Oliemolensingel, waar de onherstelbare beschadigde plezierboot afgedekt ligt met een groen dekzeil [foto midden]. Ook de twee pal ernaast gelegen boten raakten beschadigd en zijn afgedekt met een resp. groen en oranje zeil. [foto's hieronder].