BAI-prijsvraag: 'Reset het Kruithuis'

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-06-2011 | Gewijzigd op: 08-06-2011
Het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) heeft zijn pijlen, in zijn jaarlijks uit te schrijven prijsvraag, gericht op het resetten van het Kruithuis aan de Citadellaan. Ondanks dat het pand pas door de gemeente aan de stichting Hendrik Keizer werd verkocht, weerhield het de BAI er niet van, dmv een openbaar in te stellen wedstrijd, ideeën op te vragen over een revival /nieuwe bestemming van dit eeuwen oud monument.

Overzicht van de expositie in het Stadskantoor, die tot 12 augustus 2011 duurt van ideeën over een nieuw leven voor het Kruithuis en omgeving.  
   
Vrijdag 3 juni werden door de organisatie [gemeente, BAi en de Bond van Ned. Architecten] maar liefst 72 ontwerpen ingenomen, die allen gepresenteerd staan in een door Karin van Pinxteren ontworpen tentoonstelling in het Stadskantoor. De tentoonstelling is tot 12 augustus 2011 te bezichtigen tijdens reguliere openingstijden.

De winnaar van de ideeënprijsvraag rond het Kruithuis wordt op 1 juli 2011 bekend gemaakt tijdens de feestelijke ‘Nacht van de Architectuur’ in de Verkadefabriek.
Een grote variëteit aan inzendingen, zowel qua originaliteit als qua ludiek ontwerp.  Terug naar boven