Dikke kerstoom gearriveerd op Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-12-2016 | Gewijzigd op: 02-12-2016
Vrijdagmorgen  2 december 2016 om even over elven kwam GeertsTransport uit  Empel vanuit de Torenstraat aanrijden. O zijn dieplader elag en joekel van een kerstoom [ 5 x 12 meter]. Maar het duurde nog wel tot rond 12 uur voordat de dikke kerstboom op zijn plateau midden op het plein stond. Want de voet was niet ruim genoeg en daarom moest de stam wat 'bijgezaagd' worden..

Net iets over eleven  kwam Geerts Transport
uit Empel vanuit Dinther via de Torenstraat aanrijden.
Op de dieplader van Geerts lag een
6 meter brede en 30 meter hoge Nordmann spar
.
foto's © paul kriele, 2 december 2016.

De Nordmann spar is een cadeautje van het Dintherse echtpaar Nico en Francien van Eerd, voor wie de boom in hun 'stadstuintje'  te majestueus werd.
Dertig jaar geleden is het  30 cm hoge stekje geplant, vertellen zij in het Brabants Dagblad van 1 december 2016. Dat was toen een geschenk  aan alle famileleden als symbool van hun afstamming.
De wortels werden te uitgebreid en breken intussen de stoeptegels omhoog en zetten de schutting uit zijn voegen.

Via een petekind, dat bij de gemeente Den Bosch werkt, kwam de boom in beeld bij die gemeente, waar ze zich erg enthousiast toonden.
Van een privéplek naar een openbare plek. Straks komen er in de spar allerlei wensen en herinneringen hangen. Dankzij Joris wordt het dan een nationale boom.

De boom hangt al boven het voetstuk,
maar dat dient nog wat afgezaagd
te worden om de dikke stam te kunnen vatten...
 foto's © paul kriele, 2 december 2016.


Terug naar boven