Bosch' Winterparadijs op stoom/ Vermolen heeft zich teruggetrokken

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-11-2018 | Gewijzigd op: 17-11-2018
Bosch' [let op Bosch'is er bij gekomen !] Winterparadijs op stoom

Dat is de titel van een vertraagd persbericht dat de gemeente olv Gertjan Arts namens het organsatieteam donderdagmiddag 15 november 2018 [ drie weken voor aanvang Winterparadijs] heeft doen uitgaan
In dat persbericht geeft zij nog eens aan dat het Winterparadijs  niet alleen inzet op vermaak en gezelligheid, maar voornamelijk ! op zingeving en samenzijn. Daarvan zijn zichtbaar afgeleid Dankbaar, Doen en Dromen. Deze drie thema’s worden in uiteenlopende objecten uitgewerkt en gevisualiseerd. Dankbaar in de geest van Joris Kerstboom, maar dan 'gekuist' in positieve [dankbaar] zijn. Doen: daaronder vallen alle zicht-en tastbare [kermis-]activiteiten. En dromen wordt bijvoorbeeld ingevuld via een team dat probeert bijzondere wensen mbv Data [JADS-studenten] te realiseren.  

Uiteraard is er ook een kermisachtige sfeer wat hoort bij een Winterparadijs/markt. In dat deel leek de ondernemer in kermisattracties, Nicole Vermolen, met haar eisen nog een breekpunt te vormen*. Bij een Winterparadijs of noem het Kerstmarkt kan een kermisachtige sfeer [denk aan kinderen..], zoals bijv. een ijsbaan, carroussel en poffertjeskraam niet ontbreken.

Actuele update Nicole Vermolen heeft zich met haar stichting teruggetrokken, maar blijft wel als helper/adviseur van haar collegae kermisexploitanten [caroussel en drank-en of eetgelegenheden]  stand by. De gemeente geeft haar geen [financiële ] steun voor een groot horecapaviljoen waar Vermolen steeds naar heeft gestreefd. De gemeente moet nu incidenteel, dus niet meer met Vermolen, maar met de individuelen kermisexploitanten, zaken gaan doen. 


Kerstmis is aanwezig in uiteenlopende vormen en sferen. Ten eerste met het schilderij ‘Aanbidding der Koningen’ uit het Metropolitan  [New York] dat  Het Noord Brabants Museum ten toon stelt. Samen met enkele werken van tijdgenoten van Jeroen Bosch aan wie het museum elk jaar aandacht blijft besteden. In dit Driekoningenthema speelt ook het vierde geschenk een rol. Op diverse plaatsen op en nabij de Parade [kerken] staan tafels om dat vierde geschenk [cadeaus voor minderbedeelden kinderen] in ontvangst te nemen.

En  uiteraard krijgt de jaarlijkse kerststallenexpositie achter de ramen van de winkels en bewoners in de binnenstad, met een bijzondere kersttal een extra accent. 

In dat persbericht doet de organisatie een oproep om zich met niet commerciële initiatieven te melden Het gaat om [podium-] optredens en andere kleine en grote activiteiten.

*De kerngroep is geformeerd uit de voorbereidende organisatie die 30 leden telt en die verdeeld is in drie teams: operationeel-, markting- en een programmateam. Elk heeft een eigen woordvoerder: Mike van der Geld [gemeente, Karin Rademaker [hotelgebeuren], Nicolette Kempers van de Stichting Ondernemersfonds 's-Hertogenbsch [SOCH], Ton Kranenburg  [Hartje  Den Bosch] en Bernard Kuenen [horeca].Terug naar boven