Winterparadijs: Het 'Vierde Geschenk' overstijgt de opslag

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-12-2018 | Gewijzigd op: 06-01-2019
De stichting Driekoningenoptocht, die mede het 'Vierde Geschenk' organiseert, dat is speelgoed inzamelen voor minder bedeelde kinderen, komt opslag tekort. 
Vanmorgen , maandag 31 december 2018 , zijn op enkele plaatsen [Sint Jan en Bibliotheek ] alvast de geschenken opgehaald omdat er geen plaats meer was voor nieuwe aan te dragen speelgoed. Dat  meldt het comité olv penningmeester Max Kellerkamp en vice voorzitter Norbert van Berkel. Het aanleveren van speelgoed is zo groot, veel meer dan andere jaren, dat we nu al  het pakhuis met duizenden stuks vol  zit.  Er waren twee Transitbussen nodig om de tussentijdse opbrengst te kunnen vervoeren naar de Speelgoedbank en Quiet. Het succes is groter dan ooit, zegt woordvoerder Roberto van Straaten. Nu is weer plaats gemaakt om in de Sint Jan en de Bibliotheek overbodig speelgoed af te geven. 
De Driekoningenintocht op 7 januari 2018.

foto © paul kriele, 7 januari 2018.
...............................................................................................

Met Driekoningen,op zondag 6 januari 2019, wanneer de optocht met de koningen vanaf  kwart vóór 5 door de binnenstad trekt, wordt in de Sint Jan het speelgoed symbolisch door de Driekoningen overgedragen. Autobedirjf Van den Udenhout schenkt aan alle deelnemende kinderen een lampion cadeau. 

Bericht van 16 december 2018 Eerste tocht van Drie koningen met hun 'Vierde geschenk'Zondagmiddag 16 december 2018 hebben de Driekoningen, Caspar Balthazar en de zwarte koning Melchior zowel Het Noordbrabants Museum als het Winterparadijs bezocht. Hun vervroegde tocht per kameel stond in het teken van de actie 'Het Vierde Geschenk' , een die door de stichting Driekoningenoptocht 's-Hertogenbosch opgezette actie waarmee zij via een inzamenlingsactie kinderen, die het niet zo breed hebben een cadeau [meestal speeldgoed] ten geschenke willen geven.
Bosschenaren kunnen op twee inleveradressen, de St.Jan en de Grote Kerk [Kerkplein], hun niet meer gebruikt speelgoed achterlaten.
 
  Aankomst van de Drie Koningen op het Winterparadijs.
Ze kwamen daar
aan de stichting 'Vierde Geschenk' speelgoed brengen voor
kinderen uit minder
bedeelde gezinnen..


foto © henk engel, 16 december 2018.
.............................................
De koningen hadden eerst nog Het Noordbrabants Museum bezocht. Directeur Charles de Mooij had een kinderdag georganiseerd ook in het kader van Het Vierde Geschenk.  De Driekoningen bezochten op hun kamelen het museum om daar de geschenken in ontvangst te nemen die de jeugd er voor het minder bedeelde kind had afgegeven. 
De stichting Driekoningenoptocht 's-Hertogenbosch, die de actie 'Het Vierde Geschenk' elk jaar organiseert, nam in de persoon van voorzitter Roberto van Straaten symbolsch de cadeaus in ontvangst.

 Daarna toog het historisch-folkloristisch gezelschap  naar de Parade waar al  volop drukte heerste.  

In een presentatie door HansTervoort werden de koingen verwelkomd en hartelijk begroet, uiteraard vanwege hun gulle gaven.
Voor voorzitter Roberto van Straaten was hun geste met tientallen geschenken een bijzonder goede start. van de actie 'Het Vierde Geschenk'.
Op 6 januari 2019 kan men [bijv. in de St.Jan] nog meer speelgoed afgeven tijdens de grote Driekoningenoptocht. 
 
   
  De aankomst van Caspar [Dick Winnubst],
Balthazar [Johan Bodar] en de zwarte koning
Melchior [Jan-Willem Guffens] op
het zondag druk bezochte Winterparadijs.


foto's © henk engel, 16 december 2018.
   

 

Terug naar boven