Beste oliebol en Nieuwjaarstoespraak Jack Mikkers op Winterparadijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-12-2018 | Gewijzigd op: 27-12-2018
Op Oudjaarsavond 2018 worden  door burgemeester Jack Mikkers en Peer van den Muggenheuvel, alias Rogier Schouten, de beste Bossche oliebollen gejureerd.  Vanaf 13.00 uur kan men op 31 december 2018 met zijn/haar baksel naar de Parade komen om op het Winterparadijs de zelf  gebakken oliebollen te laten keuren.
Speciaal voor deze gelegenheid bakte Cor Unum drie keramische oliebollen. Die gaan  naar resp. de drie eerst geplaatste 'beste Bossche oliebol 2018'.
De keramische oliebollen
van Cor Unum waarvan er op Oudjaarsavond, 
een van de drie, aan de achtereenvolgende
best geplaatste bakker/bakster wordt uitgereikt.
..................................................................................


Traditie Nieuwjaarstoespraak in ere hersteld
Burgemeester Jack Mikkers zal op woensdag 2 januari 2019 om 15.00 uur op het Winterparadijs een Nieuwjaarstoespraak houden.  Daarmee wordt een oude traditie van de gemeente, die voorheen in het stadhuis plaats vond en werd opgeluisterd daar den Ursten Boer den Beste [huisarts Harrie Damen] en Zoete Lieve Gerritje [Diny van Rixtel], in ere hersteld.
Boer en boerin ontbreken, maar Frank Finkers houdt een reflectie op de Bossche taal en de winaar van de Jong Talentprijs van het Internationaal Vocalisten Concours, Stefan Astakhov, zal samen met de pianiste/zangeres Jentley Drieman, aan dit hernieuwde evenement hun muzikale medewerking geven.


Burgemeester Jack Mikkers houdt op woensdag 2 januari  2019 om 15.00 uur op het Winterparadijs een Nieuwjaarstoespraak.

foto © paul kriele,  11 oktober 2017.