Preview voor de pers van het Winterparadijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-12-2019 | Gewijzigd op: 07-12-2019

In een besloten rondgang over het Winterparadijs is de pers vrijdagavond 6 december 2019 over de opzet van het Winterparadijs 2019 geïnformeerd. Die sneak-preview gebeurde door Jan de Wit namens de gemeente, Marijn Roelofsen van Marijn Productions en Otto van den Groenendaal namens de horeca [PEP-ondernemers op de Parade] die de opzet, inklusief de attracties hebben verzorgd en door Henk Engel woordvoerder namens de Blauwe Engelen.Geconcludeerd mag worden dat het Winterparadijs er weer beter uitziet dan voorgaande jaren. Het is rustiger en overzichtelijker, met name de wand met interactieve  Hollandse gevels doet erg sfeervol aan. Die geveltjes maken onderdeel uit van de verhalen die via een te huren [€2,50] headset elk uur te horen en te ziene zijn. Zelfs de deurtjes en raampjes op de gevelwand gaan open.

Uiteraard is ook Joris' Kerstboom aanwezig. Na twee jaar afwezigheid keert hij toen jaar na de start van het programma, op eigen verzoek en gratis! terug. De gesprekken tussen Joris met omstanders staan gepland op de openingsdag. Op 14 en 15 december, zijn Joris' Angels, niet te verwarren met de Blauwe Engelen, wer aanwezig. De tv-uitzending van de opnamen is op Kerstavond, zondag 24 december 2019.

Nieuw is de souvenirwinkel Beuzelarij waar [deels door hobbyisten zelf gemaakte] lokale artikelen  te koop zijn.  De winkel is tevens het uitgiftepunt voor de headsets .
Op de Parade staat ook een  chaletje waar lekkernijen te koop zijn en ook chalets met een wisselende bestemming, zoals workshops muziek die door de Orthense Harmonie gegeven worden, COC, Bouwstenen voor een hartverwarmende stad, Wish Link waar wensen aan talenten gekoppeld worden, de dialoogtafel en een soort huiskamer, waar onder begeleiding van de Blauwe Engelen kerstballen voor de kerstboom gemaakt kunnen worden. 

Gedurende de hele periode kan men op de half open ijsbaan, die weer groter [25x15 meter] is dan vorig jaar, geschaatst worden. De baan is ook beschikbaar voor bedrijfsuitjes, curling wedstrijden en schoolschaatsen. Er hebben zich al 800 leerlingen voor een paar uurtjes schaatsen ingeschreven. Maar ook stellen en families kunnen er, tegen aaantrekkelijk tarief,  terecht.

Het horecapaviljoen [exploitatie door PEP en Marijn Productions] is een huiselijk ingericht grand café met een kleine kaart. Gedurende die weken is die ook voor groepen en Bedrijfsuitjes geschikt. Ook Joris [bij slecht weer] en de Blauw Engelen gaan daar ook gebruik van maken.
 
Sfeerbeeld van het Winterparadijs 2019
met de Hollandse -interactieve-huisjes die onderdeel uitmaken van de 'Gevels der Geschiedenis'.


foto © paul kriele, 16 december 2019.
.......................................................................
 

Middelpunt is elke dag het grote podium, waarvoor zich al vele clubs, muziekgezelschappen, amateur-zangers [ ook uit de regio] hebben aangemeld. Bijna alle Bossche Harmonieën zullen er een keer van zich laten horen. Er is nog ruimte op de agenda, zegt Jan de Wit.
Nieuwjaar
Op zaterdag 4 januari 2020 zal burgemeester Jack Mikkers er zijn Nieuwjaarsboodschap uit spreken. Deze middag verloopt , ivm de komende Vuelta [augustus 2020] in Spaanse sferen.
Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn er regelmatig Sing-a-Long optredens. Op 20 december 2019  komt de DJ's van Radio  Serious Request, vanuit Heusden, naar Den Bosch dat dan het checkpoint is op hun tocht van Goes naar Groningen. Dit evenement wordt door leerlingen van het Koning Willem 1 College omarmd.
Opening met Joris Linssen
Op de openingsdag, zondag 8 december zal Hans Tervoort er een gesprek aan gaan met Joris Linssen. Ook is er die middag een voorproefje te zien van de 3 W’s die in het TheateradParade een optreden hebben. Zondag 8 december om half acht zal Joris de Kerstboom ontsteken .

Terug naar boven