Eindelijk echte, breed opgezette, kerstmarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2010
De kerstmarkt die anno 2010 voor de binnenstad staat gepland wordt er zeker géén met scheve kerstbomen, noch een met een ijsbaan of eettenten....

foto's © studio anjo,17 december 2007 [l-boven] 
en © paul kriele, 7 december 2009 [boven] .
 

In december 2010 krijgt de stad eindelijk een kerstmarkt. Geen markt met houten skihutten of kramen, noch een ijsbaan, maar een brede [zowel qua locatie als qua invulling] opgezette kerstmarkt met deelneming van diverse Bossche partijen, uit het zakenleven en uit de culturele sector.
De gemeente heeft al een –beperkt - budget gereserveerd en Marc Eysink Smeets bekend, als onder meer projectleider van het vuurwerk op de Diezebrug bij 65 jaar Bevrijding van de stad [2009], is als projectleider aangesteld.

Het is een aanloop naar een grootse, veelzijdige [inclusief theater] markt, maar het budget is nog erg beperkt, De gemeente [burgemeester Rombouts] zou het liefst over een groot deel van de binnenstad die markt willen opzetten, maar als je bijvoorbeeld de logistiek en dergelijke factoren in acht neemt, is die aanvangssubsidie daar niet toereikend voor, licht Esyink-Smeets toe .
‘De opzet moet degelijk en overtuigend zijn, zodat meerdere partners zich in een vervolgstadium willen aansluiten,’ zegt de projectleider die hoopt in oktober 2010 de definitieve plannen naar buiten te kunnen brengen. De eerste gesprekken worden meteen na de zomervakantie gevoerd.
Eysink Smeets vindt, dat '... er in het verleden al diverse hele en halve pogingen gedaan zijn. Omdat die niet degelijk en overtuigend genoeg waren, haken partners af of willen de goede er niet aan deelnemen. Daarom moet er een markt neergezet worden die kansen heeft om uit te groeien.’