Winterparadijs wordt traditie

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2010 | Gewijzigd op: 16-12-2010
Joris Linssen van NCRV's 'Hello Goodbye'  en 'Taxi' vond voor zijn idee als onderdeel van het komend Winterparadijsprogramma, inspiratie bij de actie die Nelleke de Laat twee jaar geleden hield voor een nieuwe Mariamantel. Nelleke zamelde stofjes in compleet met verhalen.
Linssen zal diverse malen met verhalen vertellende Bosschenaren te beluisteren zijn: dagelijks  in het Radio 5 programma [14.00 uur], op donderdagavond 23 december met 'Joris' Kerstboom [18.00-21.00 uur] en op kerstavond om 21.00 uur [Ned.2]  en om 00.00 uur [Radio 1 vanuit Hart van Brabant].

Links burgemeester Rombouts en rechts Aad van Kints van het Beraad van Kerken, bij de presentatie van het Winterparadijsprogramma.
Joris Linssen [met rode ster] van 'Hello Goodbye' en 'Taxi' komt voor de kerst diverse keren met een verhalenprogramma 'Joris' Kerstboom' op radio en tv.
De kerststerren, waarop een foto of verhaal, komen in de grote kerstboom op de Parade te hangen
.

foto © paul kriele, 16 december 2010. 

De tv-personality Joris Linssen was donderdagmorgen 16 december 2010 in het stadhuis mede gast van de presentatie door burgemeester Rombouts, city marketingmanager Paul de Coq en projectleider Marc Eijssink Smeets van het Winterparadijs op de Parade. Vanaf 18 december 2010 start daar veen reeks evenementen rond de kerstboom en bij een Adventskalender waar vandaan optredens plaatsvinden.
Medegast van de presentatie was ook het Beraad van Kerken. Bij monde van voorzitter Aad van Kints werd het kerstthema nog eens benadrukt, zoals doorbreking van de eenzaamheid, het samenzijn en de vredeswensen.
'Want het Winterparadijs,' aldus Rombouts op antwoord van een journalist, 'is geen kermisachtige ijs en zopie-aangelegenheid. Den Bosch wil hier met een uniek evenement zich profileren afwijkend van al die andere kerstmarkten. Daarom zijn ontmoeten en bezinning ook aspecten van deze unieke 'kerstmarkt.; 
Dit jaar trekt de gemeente nog de kar, maar de bedoeling is dat het 'Winterparadijs' een traditie gaat worden die door een speciaal op te richten stichting zal worden gedragen. Daarbij kunnen tal van organisaties, verenigingen en ondernemers zich aansluiten.
'Om deze editie op te kunnen zetten heeft drie jaar voorbereiding gekost, want het moest wel kwaliteit hebben,' aldus de burgemeester.

Voorzitter Aad van Kints van de protestante gemeente is bij dit evenement aangehaakt omdat het hema [de kerstgedachte] en de locatie hem zo aansprak.
In de Hervormde Kerk zou -en wordt dus- een kerstmusical opgevoerd en zijn er volkskerstzangen en muziekuitvoeringen.
Maar die kerstzang vindt ook op 22 en 23 december en op 26 december op de Parade plaats. 
Zie voor volledig programma www.boschwinterparadijs.nl

Terug naar boven