IJsbaan terug op Kerst-[markt-] evenement op Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-09-2011 | Gewijzigd op: 06-09-2011
Op de Kerstmarkt die van 17 t/m 30 december 2011 [ook op 1e en 2e Kerstdag !] op de Parade wordt gehouden keert de ijsbaan als vast element terug. In de meer culturele aanpak van een kerstmarkt zag de gemeente [Rombouts ] een ijsbaan als te populair element. Maar als trekker is een ijsbaan voor een kerst evenement onontbeerlijk.
De organisatie die in handen is gekomen van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch,  maakt de opzet breder en ook commercieel dekkender. Ook keert Joris Linsen met zijn verhalenaanpak, rond 'Joris kerstboom',  terug, evenals de Levensgrote adventskalender waarin optredens zijn voorzien.
Met kerst 2004 was het de laatste keer dat er op de Parade een - aan het kerstevenement gekoppelde- ijsbaan was.
 

 
 
 Elementen, zoals open haardvuren en een levensgrote Adventskalender keren terug op het Winterparadijs, evenals de ijsbaan.
foto's  © paul kriele en gerard monté,19 december 2004 en 18 december 2010.
 

Ter dekking van het evenement -dat de naam  'Het Bosch Winterparadijs' heeft, zijn een curlingcompetitie en een 'sterrenvriend'-actie] geïntroduceerd. Ondernemers kunnen vriend worden door donatie van bedragen van € 750- €2500 per jaar waarvoor zij ook weer faciliteiten ontvangen, zoals naamsvermeldingen en deelname aan de curlingcompetitie en het organiseren van een kerstborrel op de Parade.