Druilerige opening Bosch Winterparadijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2011 | Gewijzigd op: 24-12-2011
Bericht van  21december 2011 Continue drukte op ijsbaan/ Joris Linssen maakt opnamen voor Kerstuitzending

Beneden: Joris Linssen van de NCRV was woensdagmiddag 21 december 2011 op de Parade om opnamen te maken voor de uitzending van Eerste Kerstdag. 

Links: Met name scholieren maken fanatiek gebruik van de ijsbaan op de Parade
.

foto's © paul kriele, 21 december 2011.
 

Van de ijsbaan in het Winterparadijs, die geschonken is door Brabant Wonen, wordt door de jeugd druk gebruik gemaakt. Er wordt hen dan ook alle mogelijkheden geboden, zoals gratis huren van schaatsen.

Bericht van 16 december 2011: druilerige opening.Winterparadijs
Vanmiddag vrijdag 16 december 2011 hebben wethouder Jan Hoskam en Mirjam Lamme van Brabant Wonen met een druk op de knop [waardoor de kerstboomlichtjes aangingen] de 2e editie van het Bosch Winterparadijs geopend.
In een druilerige regen zong een koor olv studenten van de theateropleiding van het KW1-College kerstliederen en sprak  stadschroniqueur Eric Alink een nogal lange column* uit en praatte  Hans Tervoort - op de van hem bekende vlotte wijze- de programma-onderdelen aan elkaar.
Hoskam -in de hoedanigheid van als zakenman- verwees nog eens naar collega Pieternel van de Korput,  '..die zeven jaar geleden mt de idee kwam om wat meer te doen met het kerstgebeuren. Nu is dat dan door Pieter Bak [Bossche Proeverij] opgepakt en daardoor veel aantrekkelijker geworden, mede met dank aan de Parade-ondernemers [PEP].

* Stadschroniqueur : Voor de column op de Parade van Eric Alink klik op Column
 
Wethouder  van EZ en Toerisme Jan Hoskam die samen met Meriam Lamme van Brabant Wonen door een druk op de knop het startsein gaf van het kerstevenement dat op de Parade  wordt gehouden: Bosch Winterparadijs. Kerstsfeer op de Parade met rechts de poffertjkeskraam.

foto © paul kriele, 17 december 2011.

Tenslotte gingen, na korte speeches van Hoskam en Lamme, de lampjes in de grote kerstboom aan. De 8 meter hoge boom staat centraal temidden van een Adventskalender, kraampjes, verwarmde banken en vuurkorven en een poffertjeskraam.
Later in de maand komt nog Joris Linssen langs om de verhalen van Bosschenaren aan te horen die in het NCRV-tv-programma 'Joris' kerstboom' op 23 december worden uitgezonden.
De horeca-ondernemers van de Parade [verenigd in PEP] ondersteunen dit evenement.

Het speciaal door studenten van het Koning Willem 1-College [theateropleiding] gevormde koor. Onder: Plebaan Gert-Jan van Rossem als buurman ook betrokken bij het Bosch Winterparadijs, woonde met zijn moeder  de opening bij.
-Boven het publiek dat de opening bijwoonde.
-Rechts: De door Brabant Wonen  gesponsorde ijsbaan die er het eerste jaar niet mocht komen, maar nu een publiekstrekker is.

foto's © paul kriele, 16 december 2011.

Mirjam Lamme vroeg zich openlijk tegenover het publiek af  'Wat Brabant Wonen met het Bosch Winterparadijs te maken heeft?' en antwoordde daarop '..dat de wooncorporatie de stad een warm hart toedraagt en graag ziet dat mensen in het hartje van de stad samenkomen en elkaar ontmoeten.
Wat is er mooier om dat voor elkaar te krijgen,' aldus Lamme die ook even aantipte dat dankzij deze wooncorporatie er in Oost een open lucht werktheater staat en zij de ijsbaan heeft geschonken.
Studenten van het KW 1-College bezetten als onderneming 'D-Light College Company' een van de chaletjes, waar men waxinelichtjes kan kopen. Daar staan ook studenten die hulp geven bij het ophangen van een foto voor Joris' kerstboom.
Studenten van Art & Design geven in grote kijkkasten hun visie op het kerstverhaal, waarbij zij zich lieten inspireren door A Christmas Carol van Charles Dickens.
In de loop van het openingsevenement  tracteerden de Parade-ondernemers het publiek op warme chocolademelk en glühwein.

Kerststallenexpo
In tal van etalages op de Parade en in winkels en woonhuizen van de straten daar omheen staan kerststallen geëxposeerd.

In de etalage van Het Bossche Binnenhuis staan kerststallen en er hangt ook en schoolplaat van P.van Geldorp [Uitgave Malmberg] voorstellend een huiselijk kersttafereel. Een moderne afbeelding rond 'Maria met kind' in de etalage van Verwersstraat 98.
Het olieverfschilderij is gesigneerd met 'Margot 2009'. Voor dit schilderij heeft Margot van der Miessen haar familie afgebeeld.
foto's  © paul kriele,18 december 2011.

Ook bij architect Jan van der Eerden en in de etalage van de Nobele Baas zijn kersttaferelen te zien. Bij de Nobele Baas hangen in een kerstbomendecor tal van 'Vietnamese' engeltjes. 

zie ook artikel Bosch Winterparadijs dd. 13 december 2011  of de site van Winterparadijs.

Terug naar boven