Derde Editie Bosch Winterparadijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-11-2012 | Gewijzigd op: 17-11-2012
Van vrijdag 14 tot en met zondag 30 december staat er wederom op de Parade een gevarieerd decor en plaats voor vertier rond het thema 'Winterparadijs'. Dat is volgens het persbericht: een gezellige en warme huiskamer van de binnenstad.
Ingrediënten zijn: houtvuren, een immense adventskalender,waarin optredens, een kerstboom met wensen [NCRV's Joris Linsen], een echte ijsbaan, een café/bar en een kerstmarkt.
Ijsbaan
Op veler verzoek wordt opnieuw een ijsbaan aan het Bosch Winterparadijs toegevoegd. Overdag kunnen kinderen tot 12 jaar daar krabbelen of rondjes draaien. ‘s Avonds is de ijsbaan het podium voor bijzondere varianten van curling.
Onder de bomen van de Bossche Parade zijn verschillende chaletjes te vinden met een assortiment dat past bij de tijd van het jaar.
Joris’ Kerstboom
De NCRV TV komt met Joris Linsen opnieuw naar het Bosch Winterparadijs om daar opnames te maken voor het programma Joris' Kerstboom. Jo. Op donderdag 20 december wordt de boom in het licht gezet tijdens een grootse sing a long. Deze sing a long vormt de rode draad in de TV-uitzending [1e kerstdag/21.10].


3 Koningen van Jheronimus Bosch
Het schilderij ‘De aanbidding der Koningen’ van Jheronimus Bosch vormt een speciaal project voor kinderen. In samenwerking met de Stichting Bosch 500kunnen kinderen aan de hand van een Bosch-afbeelding een lampion maken voor de driekoningenoptocht op zondag 6 januari 2013.

Openingstijden en toegang
Openingstijden:  dagelijks 12.00 tot 22.00 uur. Op 24, 25, 26 en 30 december sluit het Winterparadijs om 18.00 uur. Op vrijdag 14 december wordt het winterparadijs op 17.00 geopend met de ontsteking van de vuurinstallaties.