Start Winterparadijs op Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2013 | Gewijzigd op: 22-12-2013
Bericht Karin Bloemen op Winterparadijs dd. 21 december 2013
Op een gelukkig droge zondagmiddag trad vanaf half vijf Karin Bloemen op met evergreens, songfestivalnummers en oude Hollandse hits en een paar -soms schuine- moppen. Ook bracht ze nog eens dat sprookje ter ondersteuning  van dialectici. Dat heet dan bij Karin:  Kood  Rapje en de deven zwergjes. Het optreden wordt op Eerste Kerstdag om 09.00 uur en TweedeKerstdag om 16.00 uur bij de NCRV uitgezonden in het programma rond  Joris Linssen. Dat Karin Bloemen zo populair is bleek weer eens uit de honderden toeschouwers die zich al  kort na vieren op de Parade hadden verzameld.

Optreden op Winterparadijs van Karin
Bloemen op zondagmiddag 21 december 2013.
Gekleed in een prachtige wijde goud kleurige jurk  met rode stola zong Karin veel evergreens en af en toe  lanceerde ze een schuine mop.

foto © paul kriele, 20 en 21 december 2013
 
Rechts: De Nassiri Vier, een Klezmerband op
zaterdagmiddag 20 december 2013.

Bericht 'Start Winterparadijs op Parade dd. 14 december 2013.
Zaterdagmiddag 14 december 2013 ging officieel, maar zonder officiële opening* het Winterparadijs open. Dat bevat behalve een ijsbaan, een adventskalender, waar regelmatig optredens plaatsvinden, een poffertjeskraam en chalets waar vrijwilligersorganisaties** zich kunnen promoten.
'Het is een ontmoetingsplek,' aldus de adviseur Marc Eysink Smeets, die reageert op vragen of de Kerstmarkt voor iedereen toegankelijk is, dus ook voor mensen met een kleine beurs. Maar het plein is ook een een plek om de kerstgedachte uit te dragen en te beleven.
In Den Bosch is in tegenstelling tot Maastricht het paradijs gratis toegankelijk en biedt, naast een ontmoetingsplek bij een houtvuur, ook warmte en gezelligheid. Ook dit jaar is de NCRV [tv-opnamen]  met Joris Linssen [verhalenverzamelaar] weer van de partij. Joris zal op zondag 22 december 2013 de kerstboom ontsteken.

***zie tijden hieronder

Boven: Impressie van het Winterparadijs, met dagelijks een ijsbaan waar ook demonstraties worden gegeven.
-Links: Het bestuur van de stichting Winterparadijs met voorzitter Pieter Bak [l.] en Bernard Kuenen en Hans van der Pas [r.] en adviseur Marc Eysink Smeets
.

foto's © paul kriele, 14 december 2013.
 

Driekoningen
De stichting Jheronimus Bosch 500 organiseert ism het Winterparadijs een activiteit voor kinderen, gebaseerd op het schilderij 'De Aanbidding der Koningen' van Jheronimus Bosch. Dat schilderij gaat op tournee langs acht basisscholen, waar aan de kinderen een speciaal kerstverhaal wordt voorgelezen: de Drie Koningen van Jheronimus Bosch.
Ook op het Winterparadijs wordt het verhaal op 2, 3, 4 en 5 januari 2014 meerdere malen voorgelezen. En ook hier kunnen de kinderen op een speciaal podium de speciale Bosch-lampionnen maken.

*Vanmiddag, zaterdag 14 december 2013, komt burgemeester Ton Rombouts zich even op de Parade oriënteren.

**Behalve vertier en beleving staan er ook chalets op de Parade die bemand worden door vrijwilligers en een initiatief zijn van bijv. de stichting SHAMAJO, een wensstichting, die afleiding aan gehandicapten biedt, de stichting Buddyhulp Noord-Oost-Brabant, die met vrijwilligers o.a. eenzamen en ernstig zieken afleiding bezorgt en hen uit hun sociaal isolement haalt en de stichting 'Eet met je Hart', die ook eenzame ouderen afleiding bezorgt.

***Openingstijden Winterparadijs:  14 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014
Op woensdag 1 januari gehele dag gesloten, ook de ijsbaan.
Op kerstavond en beide kerstdagen sluit het Winterparadijs om 18.00 uur.

In de adventskalender, waar optredens plaats vinden is nog ruimte voor zang-of toneelgroepen voor een korte act. Op de site www.boschwinterparadijs.nl staat al het nieuws en de programmering en het kontaktkadres.

.

Terug naar boven