Prinses Laurentien bezoekt Alfabetiseringsdag

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2010 | Gewijzigd op: 11-01-2012
Op woensdag 9 september 2010 bezoekt prinses Laurentien Den Bosch. In het Jheronimus Bosch Art Center woont zij een dag rond laaggeletterden bij en neemt er deel aan een debat over alfabetisering.
Den Bosch is als 'Hoofdstad van de Smaak' uitgekozen omdat het motto van de alfabetiseringsdag 'Taal smaakt naar meer' is. Daarom verricht kok Rudolph van Veen de opening.

Burgemeester Ton Rombouts en waarnemend Commissaris der Koningin Haaften zal de prinses voor het JBCentrum welkom heten. 

De dagvooriztter Catharine Keyl houdt de daginleiding, waarna burgemeester Rombouts en de taalambassadeur Koos Vervoort een toespraak zullen houden. Vervoort, zelf laaggeletterde, biedt prinses Laurentien een door hem - met wetenswaardigheden vastgelegd - boek 'Dit is pas het begin' aan. 
Voor de aanvang van het debat houdt  prinses Laurentien zelf ook nog een toelichting op haar werk voor de taalverbetering van laaggeletterden.
 
's Middags volgt de uitreiking van de Nationale Alfabetiseringsprijzen door de staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt.
Workshops en een debat met vakbondsleden en politici [onder wie wethouder Bart Eigeman] staan ook nog op het programma.