Willem II fabriek krijgt opknapbeurt

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-09-2010
Gevels en interieurs krijgen hun oude luister terug met een renovatiebeurt van ruim 3 miljoen euro, die in december 2010 start.
 foto © paul kriele, 6 septmeber 2010.
 

De Willem II fabriek aan de Boschdijkstraat wordt opgeknapt. Dat gebeurt dankzij een samenwerking van de provincie met de gemeente. De gevel en het interieur van de oude sigarenfabriek van 'Goulmy & Baar' worden vanaf december 2010 aangepakt. De renovatie van € 3.2 miljoen is naar verwacht in 2013 afgerond.
De gemeente wil nieuw élan geven aan de beeldende kunst-gebruikers, zoals het Centrum voor Beeldende Kunst (CBK), Grafisch Atelier, de Digitale Werkplaats en Atelier Beheer Stichting 
 
De begane grond van het gebouw wordt volledig voor het publiek toegankelijk. Zij kunnen daar onder meer exposities  en een infostand bezoeken. Op de eerste verdieping zijn de werkplaatsen van het grafisch atelier en de digitale werkplaats ingericht. Op de tweede verdieping kunnen individuele kunstenaars hun ateliers voor het publiek openstellen.
De ambities is er om aan de Boschdijkstraat een gezamenlijk ingang te creëren.
Het gebruik als oefenruimte en poppodium W2 belemmeren nog een volledig toegankelijke W II- fabriek.
Onder de paraplu van het CBK vallen straks het beheer van het pand met een afstemming van de programmering van de diverse activiteiten.