Pallieter -Verwersstr. 5- overgenomen als Sense

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-07-2008 | Gewijzigd op: 10-09-2010


versie 1 augustus 2008.
Met de komst van de nieuwe patron-cuisinier voor Pallieter,  dat overging [zie hieronder] is ook de naam van hget etabilissement  veranderd in Restaurant Sense op Verwersstraat 58.
De nieuwe eigenaar [patron-cuisinier] is Dennis Middeldorp, die ervaring opdeed in De Eeterij [Brede Haven] , Der Baluwe Engel [Willemsplein], Hostellerie Van Galen [Heeze], Sprakeloos, De Sleutel en Gaya [Fonteinplein].
Op de website www.restaurantsense.nl prijst Dennis de menu's aan en noemt als voorbeelden de 4-8 gangetjes, de zgn. Chef's Challengers of de individueel te bestellen koude en/of warme gerechten van vlees en/of vis die bereid zijn met ingrediënten afkomstig uit de gehele wereld.

versie 13 juli 2008
Restaurant Pallieter op Verwersstraat 58 is overgenomen door een kok die nog anoniem wil blijven vanwege een opzegtermijn. De zaak is nu nog in beheer bij de compagnons Geveling en Istafanous.
Wim Rolvink [rood jack] en Hanneke van Orten, rechts van hem, bij hun voormalige zaak De Eeterij op de Smalle Haven.

foto © paul kriele, 2 februari 2006.

Wim Rolvink, voorheen van de Eeterij, die tegenwoordig horeca-adviesbureau Iris Horeca leidt, bemiddelde bij de overname van Pallieter. Rolvink stond bekend als de exploitant van de Eeterij op de Smalle Haven en daarvoor van de Blauwe Engel op het Willemsplein en daarvoor van café Het Veulen in de Korenbrugstraat. Rolvink stopte in november 2007 met de Eeterij op de Smalle Haven en deed de zaak over aan de familie van Vlijmen.

De Eeterij wordt nu geleid door de familie Van Vlijmen, die de eigenaars zijn van De Griek in de kom van Rosmalen en van Casa Don Arroyo op de Graafsebaan /Heerenbeekstraat [voorheen Restaurant Heer en Beek].

Pallieter, waar eertijds Taormina als restaurant begon, is een pand van Nolly Manders die de bovenetage als appartement wil verhuren.
Pallieter werd geleid door de compagnons Gert-Jan Greveling en Ayman Istefanous. Het duo plant elders in de stad opnieuw met een horecazaak te starten.