Ex Heijmans-RvdBvoorzitter naar Brabantse Mij

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-09-2010 | Gewijzigd op: 25-09-2010
Guus Hoefsloot heeft geen goede reputatie als hoogste baas bij Heijmans, maar is binnen gehaald als president -commissaris van de Brabantse Herstructurerings Maatschappij.
 
Guus Hoefsloot*, die tot september 2008 voorzitter was van de Raad van Bestuur van Heijmans, is benoemd tot president-commissaris van de Brabantse Herstructurerings Maatschappij [BHM]. In die functie volgt Hoefsloot Gerrit-Jan Swinkels op, die vanaf 2005 [oprichting BHM] betrokken was bij het kapitaalfonds van BHM.

Hoefsloot liet Heijmans najaar 2008 gedwongen achter toen het bedrijf zich in een neergaande spiraal bevond. Hoefsloot maakte winstwaarschuwingen [zgn. bleeders] bekend. Het Rosmalens bedrijf had last van de crisis en kreeg minder opdrachten, mede tgv financieringen die niet afkwamen.

Als nieuw leider van het bedrijf kwam Rob van Gelder aan het hoofd  te staan. Van Gelder kondigde september 2008 aan de activiteiten van Heijmans in België en Duitsland af te stoten. In staffuncties en ondersteunende diensten gingen dat jaar ook nog eens 200 en in de andere regionen 450 banen verloren.
Rob van Gelder zou het bedrijf weer uit het slop halen, zo werd in de berichten najaar 2008 aangekondigd.

Zie ook artikel dd. 26 september 2009 over de  opvolging van Hoefsloot en de inkrimping van activiteiten van Heijmans.

* Guus Hoefsloot. Hoefsloot, die doctoraal Internationale Economie studeerde, was manager bij ABN/AMRO, Barclays en tot 2003 treasury manager bij de Hollandse Beton Groep [HBG].Voor de benoemingscommissie speelden ervaring, Hoefsloots netwerk en zijn kennis van de Brabantse bouwsector en het bedrijfsleven een doorslaggevende rol.