Kort geding over doorgaan Winterland van Vermolen

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-07-2018 | Gewijzigd op: 13-07-2018
De gemeente gaat dit jaar  niet met Nicole Vermolen, die vorig jaar in d'r haast een succesvolle, maar enigszins kermisachtige Winterland organiseerde, in zee. Dat bevreemdt meerdere partijen, met name Hartje Den Bosch, de Blb en Horeca Nederland afdeling Den Bosch. Alhoewel de gemeente zegt dat de drie  zouden worden geïnformeerd, hebben alle drie niets van het afwijzende besluit te stoppen met de Winterland van Vermolen vernomen. Zij mochten onder meer mee beslissen over de kwaliteit van de Wintermarkt.
Intussen heeft ook Nol Roos [BVP] vragen gesteld over de eenzijdige afgelasting van een Winterland door NicoleVermolen.

Kort geding 

Roos vraagt waarom tussentijds de spelregels aangaande een begroting zijn veranderd.
Vermolen spant - na een onbevredigend onderhoud met de wethouder in het stadhuis op donderdag 12  juli 2018,  nu een kort geding aan om de gemeente te dwingen dat haar opzet  voor een Winterland in december 2018 toch doorgaat. Volgens wethouder Mike van der Geld schiet de door de stichting Winterland ingediende begroting tekort.

Ontsteken Kerstboom op Winterland 2017

foto © toine janssen, 2 december 2017.
..............................................................................

De motivatie van de gemeente is dat er maar één partij was die had ingeschreven....
Dat de stichting van Vermolen, die met een Winterland 2018 niet eens quitte zou spelen,  niet mee mag doen, komt omdat ze niet aan enkele eisen voldoet. Haar opzet moet kosten dekkend zijn en duidelijkheid geven van de formaten van de attracties,  aldus een van die argumenten.