Winterparadijs alle partijen en zelfs Joris Linssen spelen weer mee

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-04-2019 | Gewijzigd op: 11-04-2019
In het vorige  bericht [zie hieronder]  bleek dat alle vijf partijen akkoord gaan met de opzet van een Winterparadijs 2019-2020.
Dat zijn eerstens Koninklijke Horeca Nederland [KHN, Hoteloverleg, Hartje ’s-Hertogenbosch en de gemeente.  Vorige week ging in de vergadering van de Raad van Advies ook de  SOCH  [stichting Ondernemers 's--Hertogenbosch]  akkoord met de samenwerking voor het Bosch’ Winterparadijs editie 2019-2020. Op dit moment kan het SOCH zich overigens nog niet meerjarig vastleggen.
Ook is overleg gevoerd met de KRO-NCRV over Joris’ Kerstboom. Door de omroep is een aanbod gedaan, waar een verplichte financiële bijdrage onderdeel van uitmaakt. De vijf partijen komen op korte termijn bij elkaar om de organisatie voor de editie 2019-2020 in gang te zetten. Het aanbod van Joris’ Kerstboom wordt in dat overleg besproken.

Bericht van 21 maart 2019 Winterparadijs krijgt meerjarige voortgang
De vijf partijen* die –alsnog - in 2018 een Bosch Winterparadijs opzetten, en daar tevreden over zijn, gaan dat ook weer in 2019 doen.
Maar begin april, zo staat in de gemeentelijke evaluatie [dd.19032019] beschreven, ‘moet wel duidelijk zijn of het benodigde basisbedrag van € 200.000 bijeen vergaard wordt’.
Ontsteken van de lichtjes op het
Winterparadijs editie 2017.


 
foto © toine janssen, 20 december 2017.
...........................................................................................

De vijf  blijven met elkaar samenwerken en gaan in dat evenement ook gezamenlijk investeren [financieren]. De gemeente, die van dit ‘volksfeest’ de regie blijft voeren, blijft ook investeren in ambtelijke capaciteit. Het evenement heeft bijna € 200.000 gekost en eindigde met een tekort van globaal € 50.000 dat de gemeente via de post Bestuurlijke representatie en in de jaarrekening 2018 heeft opgevangen. ‘Citydressing’ wordt meerjarig afgeschreven, staat er. Dat betekent totale kosten voor de gemeente  €89.000. Daar tegenover staat aan inkomsten [schaatsbaan, glijbaan en horeca e.d. van € 141.500.
 De vijf zullen ook een concept ontwikkelen en zullen zich op tijd richten op het in gang zetten van marketing, sponsoring en programmering.
Over de financiën staat verderop, dat dit winterevenement –uit ervaring- niet door een externe partij valt te organiseren en ten tweede dat de gemeente het Winterparadijs –alleen al vanwege de continuïteit - financieel steun blijft geven. In dat licht meldt de evaluatie een begroting van € 200.000 ‘bij gelijke omstandigheden’.
Daarom wil de gemeente op tijd zekerheid van de vijf partijen, inclusief een meerjarige afspraak.
Markant is wel dat in die evaluatie staat dat de producenten van Joris Kerstboom het decor van het Winterparadijs goed bij het programma vinden passen. Maar Den Bosch zal wel minder in beeld komen gezien de gewijzigde formule [..] . Hier wordt natuurlijk  bedoeld een ’s lands verspreide opzet !   
Ondanks de kosten van € 30.000 aan KRO/NCRV te betalen wil de gemeente toch met de producenten in zee gaan, mede gezien het succes van tv-programma’s in de stad..
Het concept dankbaar, doen en dromen zal worden versterkt. Het wachten is dus op eind april 2019.

*De vijf partijen: Hartje ’s-Hertogenbosch, Koninklijke Horeca Nederland, afdeling ’s-Hertogenbosch, Hoteloverleg en de SOCH [stichting Ondernemersfonds Centrum ’s-Hertogenbosch].

 

Terug naar boven