Winterparadijs afgesloten:Resultaat 200.000 bezoekers en 60 optredens

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2020 | Gewijzigd op: 06-01-2020
Winterparadijs afgesloten met resultaat 220.000 bezoekers en 60 optredens en 70 ingediende wensen die-als het kan- nog gerealiseerd gaan worden.
 
Het podium van het Winterparadijs 2019.

Op het podium van het Winterparadijs hadden zich achter een serie kleine engeltjes
links de Drie Koningen
en rechts burgemeester Jack
Mikkers en wethouder Mike
van der Geld, verhalenvertelster Morena Brouwers, en Hannah [Hélena Koopman] verzameld om het Winterparadijs 2019 af te sluiten


foto © paul kriele, 5 januari 2020. 
...........................................................

Na een korte toespraak van burgemeester Jack Mikkers, waarin hij de boodschap: het samen doen en het denken aan een ander, nog eens herhaalde sprak wethouder Mike van der Geld over de vijf partijen die het Winter Paradijs 2019 hebben opgezet Hotel Overleg, Parade ondernemers [PEP], de Blauwe Engelen, Marijn Roelofsen van Marijn Producties en de Gemeenten, in één adem de resultaten. Er kwamen 220.000 bezoekers naar het Winterparadijs, daar waren in vier weken 60 optredens en 1.100 kinderen die deelnamen aan het schoolschaatsen en er werden 70 wensen bij de stichting Wish Link [van Elvira van Vlijmen] ingediend. Die wensen zullen bekeken worden om ze daadwerkelijk te realiseren. Cijfers waarover de wethouder trots en blij te zijn. Zodanig dat Van der Geld sprak hier zeker in 2020 mee door te gaan. Mede door de opkomst van de 200.000 bezoekers, aldus de wethouder. Die een extra compliment gaf aan de PEP [Otto van den Groenendaal en Bernard Kuenen] en Marijn Roelofsen] en de Blauwe Engelen. Dus’,’ zei Van der Geld, ‘De stad doet het samen’.
 
Het publiek dat tijdens de afsluiting
van het Winterparadijs zich bij het
podium had verzameld en de
resultaten van deze editie vernam. 


foto © paul kriele, 5 januari 2020.

.......................................................................

Presentator /medeorganisator Jan de  Wit [gemeente] nodigde daarna hoteldirecteur Karin Rademaker van het Hoteloverleg op het podium uit om de donaties bij de wensen die in de kerstboom –thema dankbaar- werden opgehangen, bekend te maken. Rademaker toonde een cheque van €1.000. ’Dat we dat samen hebben kunnen doen en dat we dankbaar zijn voor een aantal mensen in ons leven,’ zo vastte de hoteldirecteur dit onderdeel van het Winterparadijs samen. Het bedrag is bestemd om jonge mensen met instrumenten muziek te kunnen laten maken. Petra Karsbergen van het instrumentenfonds van de Orthense Harmonie nam het bedrag dankbaar in ontvangst.' Hiervoor kunnen we veel kinderen laten deelnemen aan onze workshops'.

Voor een impressie van de kerststal in de Sint Jan klik op Kerststal 
 
Sint Jan De tafel; met
'het vierde geschenk' dat kinderen daar konden afgeven
.

foto © paul kriele, 6 januari 2020.
.....................................................

Driekoningen Melchior Balthazar en Caspar 
Met een kort interview verwelkomde De Wit de Drie Koningen die even daar voor met een paar honderd kinderen in de Sint Jan de afsluiting van de Driekoningenoptocht hadden gevierd. Caspar sprak namens Melchior en Balthazar: 'We hebben een zware tocht achter de rug en zijn 12 dagen onderweg waren geweest. Het was spannend. Het was niet de eerste keer, maar we hebben het nog nooit zo druk gezien. Daar zijn we erg blij om. Maar nu zijn wij en de kamelen moe en hebben dorst. Tot volgend jaar!'. 
Daarna werden de engeltjes, die blijkbaar aan hun antwoord te horen, niet allemaal thuis ook een engeltje waren [..] zo bleek, in het zonnetje gezet.  
Hannah vertelde over het vierde geschenk dat de kinderen hadden meegebracht en dat bestemd was voor kinderen die het niet zo breed hadden als zij. Daarop zong zij het lied: 'Ik geef dit aan jou'. [tekst en muziek van Jelle Amersfoort].
Dat was de afronding van vier weken 'Winterparadijs 2019'. De horeca [PEP en Marijn Roelofsen] deelde warme chocolademelk uit. 

Terug naar boven