Kerstmarkt 2010 begint inhoud te krijgen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2010 | Gewijzigd op: 01-10-2010
De vorige maand aangekondigde kerstmarkt begint vorm en en inhoud te krijgen.
Die wintermarkt  die nu officieel de titel 'Bossche Wintermarkt' heeft meegekregen, gaat zich afspelen in de week vóór en in de week ná Kerst 2010. Dat gebeurt op de Parade en op de Markt en bij de Bossche winkeliers [Hartje 's-Hertogenbosch]. 

Ook het bisdom en de Protestante kerken zijn bij de organisatie betrokken, want '..die markt moet zich,' aldus burgemeester Rombouts, 'onderscheiden van elke andere voorgaande commerciële kerstmarkt.'

Er  is zelfs een eucumenische kerkdienst [op de Markt door de tv uit te zenden] aan gekoppeld. 'Onderscheidend' staat er  in de nota die het College de Gemeenteraad aanbiedt, maar toch merkwaardig dat er sprake is van een nostalgische kermisattractie in de week na kerst.. . Burgemeester Rombouts heeft zich bereid verklaard het kersteEvangelie voor te komen lezen. En Joris Linssen van 'Hello Goodbye,' gaat de kerstwensen die Bosschenaren in een meters hoge kerstboom hebben gehangen, voor de tv presenteren.

Ook de horeca aan de Parade [PEP] en TheateradParade [kerstmusical] en Albert Verlinde van V&V entertainment [mogelijk een voorpremière van dr. Doolitle] hebben hun medewerking toegezegd, evenals de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch en deVVV.

Markant punt is een levensgroot paneel dat herkenning heeft aan de oude katholieke traditie van de adventskalender en in zijn uitvoering vergelijkbaar met de Scalawand van de Boulevard.  

Het is allemaal een antwoord op een motie van de VVD [2007] en van vragen van deVVD en Bosch Belang [2009].
Vandaar dat er ook rond de Rosmalense Kerststal [Driesprong] activiteiten [€ 10.000] zijn opgenomen.
De opzet en organisatie van de nieuwe 'Bossche Wintermarkt' is in handen van Messo en de logistiek en technische begeleiding door De Romeinen.
 
Zie ook het allereerste artikel op Bastion Oranje van 24 april 2009 'Eerste Professionele kerstmarkt'
Recent bericht  naar Opzet kerstmarkt nieuwe stijl dd. 22 augustus 2010.