Expo en uitvoering rond 'De Moeder'

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-03-2004 | Gewijzigd op: 29-09-2010
In de voormalige fabrieksgebouwen van Interpharm aan de Parallelweg organiseert Artemis de voorstelling 'de Moeder'. Parallel daaraan loopt een expositie. Officieel heet het stuk ' De Moeder van de mamma van de pappa van de mamma'. 
. .
De voormalige hal van Interpharm, waar de voorstelling en de expositie zich afspelen. Detail van de shedar-daken.

foto's © gerard monté, 14 maart 2004.
 

Theater Artemis voert in de fabriek een stuk op dat een reis door de tijd verbeeldt. De reis verloopt vanaf de jaren 50 tot heden en laat een veranderend tijdsbeeld zien op huiselijk [sociaal], wetenschappelijk en politiek gebied. Het is een -voor velen herkenbare - 'film' waarin de geschiedenis voorbij trekt, opgevoerd door 10 gezinnen die de veranderende normen en waarden kenmerkend verbeelden. Door de steeds wisselende scenes en acts met opeenvolgende gezinnen doen er een groot aantal spelers en vrijwilligers mee.

de voorstelling
Door de opezet van een reeks van gezinnen die voorbij gaat, doen er naast de beroepsspelers ook een serie vrijwilligers mee, waaronder nogal wat enthousiaste kinderen.
Links:

 Overzicht met Kathenka Woudenberg, Joost Koning, Mathieu Güthschmidt en vele gastspelers. De jaren negentig met Annette Remmers en Mees Hilhorst. 
De foetus en de baby. Na de vertellende oermoeder neemt de foetus in een lange slotscene de verhaallijn over en vertelt over haar ontwikkeling t/m de geboorte
 
foto' s © joep lennarts, 14 maart 2004.

*De reeks scenes geven een tijdsbeeld weer waarin soms wat clichématige accenten. Hierboven bij de ontwikkelingen van hwt sanitair komt er een reeks wc-plaatsingen in beeld, zoals de houten wc buiten, de wc binnen en de latere luxere toilet.
De regie van het theaterstuk van Paul Pourveur is van Mathijs Rümke, decor Sanne Danz en kostuums Arien de Vries.

Expositie

De foyer van de voormalige fabriek is volgehangen met tekeningen van kinderen van basisscholen en krantenpagina' s uit de afgelopen 50 jaar.
De expositie die rond de theatervoorstelling Moeder is opgezet. De expositie is opgezte tin de markante gebouwen van -het voormalige- Interpharm aan de Parallelweg  
  foto's © gerard monté, 14 maart 2004

De uitvoeringen zijn op zaterdag 20, 27maart, 10 april en zaterdag 22 mei en zondag 21, 28 maart, 4 , 11, 18 en 25 april 9, 16 en 23 mei. Aanvang zaterdag 19.00 uur zondag en maandag 14.30 uur.
*Zie ook www.artemis.nlTerug naar boven