Moerasdraakexpeditie

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-02-2004 De Bossche ‘Kerngroep Vestingwerken’ organiseert op 30 april 2004 een ‘Expedtitie Moerasdraak’. Dat is een soort overlevingstocht op de historie geënt. Vanaf de Pettelaarse Schans gaat de tocht langs de stadswallen naar de Pettelaarse Schans.
Naast een sportieve route met mountainbikes, touwklimmen, boogschieten en roeien, is er ook een publiekstocht waaraan zowel ouderen als de jeugd [scholen] kunnen deelnemen.
Beiden tochten bevatten een wedstrijdelement. Ter ondersteuning helpen scouts en leden van sportverenigingen mee.
Opvallend is dat de gemeente nu samenwerking zoekt met ‘Maximaal Oranje’ [Bureau Music Events], dat van de Parade werd geboycot en naar de Schans is verhuisd.
Achterliggend doel van dit evenement, dat [promotioneel] uitgevoerd en begeleid wordt door Artishock Projecten, is de vestingwerken onder de aandacht te brengen. Informatie over het evenement en inschrijvingsmogelijkheden starten deze maand. 

affiche van de survival-expeditie Moerasdraak, dat op Koninginnedag vanaf de Pettelaar langs de wallen plaatsvindt. 
Rechts drie organisatoren die al onderweg zijn bij Bastion Oranje, met onder meer Ryan van Esch en Ruud Wiegers. De Udenaar Van Esch is een expert op gebied van survival.
Foto ©  Henk van Esch.

Zie de site www.vestingwerken.nl/