‘De Beloning’: herinnering aan Hongerwinter 1945 door Bob van Boekel

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-08-2017 | Gewijzigd op: 08-08-2017

Boek ‘De Beloning’, een herinnering aan de Hongerwinter van 1945 door Bob van Boekel, bekend van eerdere documentaires over oud Den Bosch. 

Omslag van boek 'De Beloning'
over elf opgepakte hulpverleners
tijdens de Hongerwinter van 1945.
.............................
De auteur van 'De Beloning'
Bob van Boekel, bekend van
documentaires over oud Den Bosch
.
....................................................................................................

 

Bob van Boekel, die regelmatig op deze site is te vinden met documentaires over Den Bosch heeft in ‘De Beloning’ het incident vastgelegd dat zich afspeelde in september 1945. Toen werden elf mannen uit Den Bosch en Vught opgepakt. De groep werd, hoewel onschuldig, voor 81 dagen vastgezet in het Huis van Bewaring in Den Haag.
De mannen hadden zich dat jaar ingezet bij de hulpverlening aan de hongerende bevolking in het Westen van het land. Die waren als gevolg van de zgn. Hongerwinter nagenoeg  zonder voedsel komen te zitten.

Over die periode heeft Bob al eerder de documentaire ‘Na de Hongerwinter’ gemaakt. Volg de  link naar de site van 'Den Boekelaer'.

Boekbestelling: info@denboekelaer.nl met vermelding van naam en adres. Na betaling van € 24, 95 [inkl.porto €4,50], ontvangt u het boek thuis gestuurd. Bedrag overmaken op rekeningnummer NL89RABO 0129408093 van G.H.A. van Boekel.