Engelse eer voor leden Stichting October 1944'

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2010 | Gewijzigd op: 01-07-2010
Temidden van ambassadeur Arkwright staan de leden van de Stichting October 1944 en twee coördinerend medewerkers [Jan de Wit en Suzan van Laarhoven] die van de Engelse ambassade een certificering ontvingen vanwege hun inzet rond de 65ste herdenking van de Bossche bevrijding.

Op een soort Engelse veteranendag van de Britisch Armed Forces -vrijdag 25 juni 2010- kende  de Britse ambassadeur in Den Haag de bestuursleden van de Stichting October 1944 's-Hertogenbosch en twee coördinerend medewerkers van de gemeente 's-Hertogenbosch een 'onderscheiding' toe.
De Bosschenaren werden op de residentie van de ambassadeur geïnviteerd en ook gecertificeerd. Blijkbaar is dat al bij hoge uitzondering 
Ambassadeur Arkwright gaf met deze invitatie uitdrukking aan zijn waardering voor de wijze waarop de 65-jarige herdenking van de bevrijding van 's-Hertogenbosch in oktober 2009, waarbij ook regelmatig de Engelse ambassadeur aanwezig was, inhoud en vorm is gegeven. 
De bestuursleden van de Stichting 'October 1944' Pierre Kisters, Maarten van de Oord, Phily Goossen, Jacqueline van de Wildenberg (secretaris), René Kok en Tonny Rademaker en de gemeenteambtenaren Suzan van Laarhoven-Van Iersel en Jan de Wit ontvingen - na een toespraak in aanwezigheid van talrijke - in Nederland woonachtige -Britse burgers en militairen, uit handen van ambassadeur Arkwright een officieel Brits cerificaat, waarmee hun toewijding en betrokkenheid voor Britse veteranen worden geprezen.

De 'gedecoreerden' ervaarden deze Engelse geste alsof zij een koninklijke onderscheiding ontvingen en op dit niveau [van ambassade] mag je die erkenning, door de hoogste vertegenwoordiger van het Britse koninkrijk, ook wel zo kwalificeren.