Onthulling Indië-monument Zuiderparkweg

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-06-2004 Zaterdag 10 juli 2004 is onder grote belangstelling het Indiëmonument aan de Zuiderparkweg onthuld.
Het monument, ontworpen door Saskia Vermeesch, is een initiatief van de Stichting Gedenkteken Indiëgangers ’s-Hertogenbosch, die daarmee de 35 Bossche oud-strijders in Indonesië en Nieuw Guinea willen eren.

DeE namenlijst van 35 Bossche oud-Indiëgangers die tussen 1941 en 1962 de dood vonden bij de strijd rond Indonesië en nieuw Guinea. De onthulling gebeurt op 10 juli 2004. foto's © p[aul kriele, 30 juni 2004.


Aan de onthulling gaat nog een bijeenkomst in het Provinciehuis vooraf in aanwezigheid van commissaris der koningin May-Weggen. De aansluitende onthulling gebeurt door onder meer burgemeester Rombouts in het bijzijn van enkele hooggeplaatste militairen. Aan de definitieve plaatsing is nogal een procedure vooraf gegaan.
Als locatie werd eerst het plantsoen langs de Hertog Hendrik singel, vooraan aan de Pettelaarseweg, gekozen . Maar daarop volgden bezwaren van omwonenden. Het terrein rond het Sint Janslyceum kwam ook nog even in beeld. Uiteindelijk bleek het Zuiderpark een probleemloze locatie te zijn. Al met al is er -na het eerste initiatief - een termijn van vier jaar verlopen.