Turkse jongeren op bezoek in Kamp Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-02-2005 Op zondag 20 februari 2005 bezocht een groep Turkse jongeren het Nationaal Monument Kamp Vught.
De groep komt aan bij de hoofdingang [r] en krijgt uitleg over de inrichting en opzet van officieel toegeheten'Kamp Herzogenbusch' bij de maquette [l].

De groep komt aan bij de hoofdingang [r] en krijgt uitleg over de inrichting en opzet van officieel toegeheten'Kamp Herzogenbusch' bij de maquette [l] met de hoofdingang. Ontvangst en uitleg van het Monument Kamp Vught, een voormalig concentratiekamp van de SS in de Tweede Wereldoorlog 1940-1945. 
Rechts de washokken en links de namenlijst van 1269 namen en leeftijden van omgekomen Joodse kinderen, vastgelegd op het Kindergedenkteken. Op het terrein zijn ondermeer barakken nagebouwd.

Zondag 20 februari 2005 heeft een groep van circa 25 Turkse jongeren 'Kamp Vught' bezocht. Dat was een initiatief van de Turkse Jongeren Vereniging Diyalog, die ontmoetingen voorstaat van jongeren van uiteenlopende afkomst en beide culturen kennis wil laten maken van elkaars cultuur en geschiedenis. Met dit - tweede- bezoek is een traditie voortgezet. De jongeren waren erg onder de indruk van dit monument, aldus voorzitter Erdinç Saçan.