Einde electrische binnenstadsbus

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2016 | Gewijzigd op: 16-12-2016
De gemeente stopt met de gratis binnenstadsbus die op elektriciteit rijdt. Men waardeert hem wel, maar er is te weinig belangstelling voor. Er zitten gemiddeld vijf personen in de bus. Uit kostenoverweging, zegt de raad, komt er per 31 december 2016 een einde aan de proef die twee jaar geleden begon.

De gratis binnenstadsbus trekt te weinig
 passagiers.De kosten worden- relatief -te hoog. 
 
foto © paul kriele, 11 februari 2010.
 

Zie artikel: Nieuwe gratis binnenstadsbus dd.  9 april 2015.
Fragment uit bericht:
Donderdagmogen 9 juli 2015 presenteerden op feestelijke wijze Arriva en de gemeente de nieuwe versie van de gratis binnenstadsbus. Deze service, die een vervolg is op de een paar jaar geleden geïntroduceerde bus, doet meer [14] halten aan, maar rijdt voorlopig nog niet op de koopavonden ivm met het opladen van de accu, maar wel op de koopzondagen. De uitbreiding met enkele halten is afgestemd op het Jeroen Boschjaar .

Mogelijk dat het gratis busje opvolging krijgt 
Er is een initiatief  waar de oud -voorzitter van de Kring Vrienden, Joop Thissen, achter staat om in 2017 met voorlopig vier busjes die op diesel rijden, te starten. Dat zou een project worden bemand door vrijwilligers. Pas later kunnen dat op elektriciteit aangedreven bussen worden.