Grevelings restaurantwens duurt nog even..

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-12-2011 | Gewijzigd op: 18-12-2011
Chef-kok van voorheen Chalet Royal Gerrit Greveling  is nog steeds op zoek naar de juiste locatie in de stad om er zijn kwaliteiten als meester kok te kunnen voortzetten.* Zijn eerste optie het zeventiende eeuwse Kruithuis is van de baan.

De in 1959 in Vriezenveen geboren Gerrit Greveling vond ruim twintig jaar geleden zijn werk en zijn liefde in Brabant.

foto © paul kriele, 10 oktober 2010.

Intussen zit de meester-kok niet stil. Als voorzitter van de Alliance Gastronomique adviseert hij collega’s.
En als ZZP-er in de culinaire sector maakt Greveling op bijzondere locaties voor –soms puissant rijke - Nederlanders diners klaar.
De 52-jarige Greveling, hoewel bescheiden en wat timide, wordt de hoofdrolspeler in een nieuwe tv-serie van RTL: ‘De rijzende ster’, waarin Greveling op zoek gaat naar locaties voor een restaurant. Dus zijn werkelijkheid is dan ook omgezet in een reality soap. Ook de vier nieuwe eigenaars** van Chalet adviseert Greveling rond een invulling van een nieuwe, culinaire, bestemming van deze 75-jarige villa, die ook onder een nieuwe meester kok 'Chalet Royal' blijft heten.

* Het Brabants Dagblad [zaterdag 17 december 2011] drukte het interview af dat Marc Brink met Gerrit Greveling had.
** Nieuwe eigenaars van Chalet: Bert Kersten [v/h voorzitter van FC Den Bosch], Robert van der Wallen [aandeelhouder van de succesvolle kappersketen Brain Wash] en de makelaars/projectontwikkelaars John Groenewoud en John van Deursen kochten de afgelopen zomer het pand waarin Chalet Royal, nadat aannemer Drijver afhaakte/moest afhaken.
***Zie ook de editie van de Culturele Salon in Achter de Kan  op 10 oktober 2010 met Gerrit Greveling