Première Kinderfilm Festival Kruiskamp op 11 mei

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2012 | Gewijzigd op: 09-05-2012
Vrijdagavond 11 mei 2012 reikt burgemeester Rombouts aan de deelnemers van het 'Kinderfilmfestival Kruiskamp' de certificaten uit. Dat gebeurt tijdens de première in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel, waar de leerlingen de belangrijkste gasten, zijn en hun ouders en leerkrachten het nieuwsgierig publiek.
De deelnemers aan het Kinderfilm Festival Kruiskamp  zijn ‘t Mozaïek, Paus Joannes, Imam Albogari en Kruisboelijn, de vier basisscholen van BBS Kruiskamp,

Poster van het eerste Bossche Kinderfilmfestival in de Kruiskamp. Volgend jaren hopen de initiatiefnemers dat alle Bossche basisscholen meedoen.

Tijdens de draaidagen voor de meivakantie hebben de leerlingen uit de groepen 8 een filmverhaal bedacht en uitgewerkt rond het thema Helden. De rollen zijn verdeeld en gerepeteerd als de opnames gemaakt worden. In een ochtend worden de aanwijzingen in het script omgezet in filmbeelden. Drie weken later vindt dan de eerste vertoning plaats
van vijf korte films.
 
In het onderwijs is geen tijd om vaardigheden te leren die nodig zijn om bewegend beeld te kunnen ‘lezen’ en begrijpen. Dat is een hiaat. Vandaar dat binnen BBS Kruiskamp gezocht wordt naar projecten zoals het Kinderfilm Festival om dat hiaat deels te overbruggen. De leerlingen van nu zijn vooral als mediaconsument actief. Ze zien ongelofelijk veel media-uitingen op internet, televisie en in de klas.

Het filmfestival kent enkel winnaar. Alle klassen krijgen een juryrapport mee voor in de klas. En natuurlijk een dvd met daarop alle resultaten van de school.
De initiatiefnemers roepe andere basisscholen op om volgend jaar ook deel te nemen aan dit kinderfilm Festival.

Deelnemende films:
1 Happymaker groep 8a van de Paus Joannes
2 De school alleen groep 8 van ‘t Mozaiëk
3 Kömbo groep 8 van Imam Albogari
4 De bende van vijf groep 8 van Kruisboelijn
5 De Bea Ontvoering groep 8b van de Paus Joannes