Politieke Kletsavond met sterren: Jetty Eugster & Huib van Olden

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2011 | Gewijzigd op: 19-02-2011
De Politieke Kletsavond op donderdag 17 februari 2011 in een volgepakte Knillispoort bracht dit keer oud-wethouder Jetty Eugster en CDA wethouder Huib van Olden als de sterren van de avond voort.

De 23ste Politieke Kletsavond met een volle zaal, een kleurrijk pakket aan 6 deelnemende partijen en een moment van afscheid aan de allereerste ideeënmakers en organisatoren van de eerste 22 kletsen [rechts] Rien de la Cousine, Ada Imming [l.] en Marianne... .

foto's © paul kriele, 17 februari 2011.

In de ludieke kritieken op politiek en personen passeerden de revue :
Jeroen Weyers [PvdA]
Ben van Herpen [Leefbaar Den Bosch-Rosmalen]
Sjef van Crey en Diana Brok [Rosmalens Belang]
Huib van Olden [CDA]
Het duo Bart Eigeman en Ruud Schouten [Groen Links]
Jan Hoskam [VVD]
De nieuwe fractieleider van D66 Jan Smit was door persoonlijke omstandigheden verhinderd voor dit karwei dat toch veel voorbereiding kost. Dat bracht  Eugster met de reactie: 'D86 net terug van weggeweest, maar niet hier bij de Politieke Klets'.

Rombouts had excuus voor te laat komen
De Klets begon een kwartier later in afwachting van burgemeester Rombouts. Die had een geldig excuus, zoals uit zijn relaas bleek. Rombouts was op bezoek geweets bij Lex en Dorthy Reelick. Zij zijn elk jaar hele trouwe bezoekers. 
Op een vaste plek vooraan wonen zij de Politieke Klets bij. Maar de 91-jarige Lex heeft een paar maanden geleden een hartoperatie ondergaan. 'Hij vroeg mij of ik nog een keer langs wilde komen,' sprak Rombouts. 'Ik vertelde hem dat we altijd erg genoten van zijn aanwezigheid. We zullen goed op dat 'breivrouwtje' van je blijven letten,' sprak de burgemeester, die het publiek om een applaus vroeg ter ondersteuning van Lex en Dorthy Reelick.

Rombouts, hier in gesprek met wethouder Huib van Olden, had een excuus voor het te laat komen. De burgemeester was op ziekenbezoek geweest bij de ernstig zieke Lex Reelick [*11 mei 1919], de trouwste bezoeker van de politieke klets.

foto © paul kriele, 17 februari 2011.

De nieuwe burgemeester van Schijndel Jetty Eugster beet op een zeer originele wijze het spits af . Zelfspot, rake tikken aan ex-collega's en raadsleden en ook een keertje begaf de politica van  christelijke huize zich op het schuine vlak. 
Wat de jury er ook van denkt, of Eugster of Huib van Olden behoort tot de winnnaar van de avond.

Gala van de Lach
De avond begon met een loting door Peer van den Muggenheuvel [Rogier  Schouten]  en diens assessor.
Den Peer maakte van de gelegenheid gebruik Jetty Eugster in de bloemetjes te zetten.Uiteraard kreeg ook die en gene een kletsbeurt onder wie Huib van Olden, die vorig jaar als mobieltjes was verschenen.

Links boven: Bij zijn optreden op dit 'Gala van de lach' had de Peer een flesje anti-zweet meegebracht tegen de zuurtegraad die vanavond  in de Knillispoort hangt ....
Boven: Voor de vertrekkende Eugster had de Peer een mooi boeket bloemen
. 'Met dit mèske kan ik eindelijk op niveau praoten'.
-Links: De Peer had er zich over verbaasd dat  Huib van Olden vorig jaar als moblietje was verschnenen. 'Verdraaid hij heeft dat ding dit jaar weer om.. '. Dus heus van niet, zo bleek later die avond...

foto's © paul kriele, 17 februari 2011.

De Peer vertelde dat ie een teleurstellende reeks van optredens achter de rug had: 'Eens zat ik in de jury, het jaar daarop mocht ik als voorkletser dienen en vandaag ben ik de enige echte lotingskoning. Wie weet sta ik in 2011 aan de deur en sta ik in 2012 buiten..?
Tot zijn 'zeer geliefde en hoog gewaardeerde collega burgemeester Ton Rombouts sprakd en Peer: 'Ge hebt nog een Hendrien  aan oew zijde. Ik heb dat als Peer maar eens in de vier jaar.  Maar jij staat met dieje Irma van Woestenberg 52 keer per jaar te grijzen.  Daar heb je echt mee geboft.'
Voor de vertrekkende Eugster had de Peer een mooi boeket bloemen. 'Met dit mèske kan ik eindelijk op niveau praoten', besloot Peer zijn aandeel in deze avond.

De Voorklets door Jetty Eugster
Eugster was goed in de stemming en begon met een sneer naar de niet-deelnemers, de SP, D66, Bosch Belang en Trots. 'Als ze hier niet willen kletsen,' zo sprak de oud-wethouder tegen het jurylid en raadsvoorzitter Ton Rombouts, '... dan knipt u ze in de raad ook maar weer af...'.
En over zichzelf: 'Ik ben vorig jaar [na de raadsverkiezingen] flink aan mijn lontje getrokken. Ik kon niet als zuurpruim hier komen staan, noch als mauwvrouw. Daarom haak ik met munne aardbei maar in op de Bossche titel Hoofdstad van de Smaak. '
  
Oud-wethouder en kers verse burgemeester Jetty Eugster in een aarbeidgedaante: 'Alles is slim aan mij, een slim koppie, een slimme belly en een slimme back'. 
foto© paul kriele, 17 februari 2011.

Eugster trad geheel in stijl op als aardbei. Richting haar eigen CDA partijgenoot Huib van Olden en Jan. 'Zij  zijn vandaag de nieuwkomers. Daarmee laten ze zien dat er ook bij het CDA goed samengewoond kan worden.
en tegen Bart Eigeman en Ruud Schouten  van Groen Links: 'Die zou je onderhand als tweeëige siamese tweeling operatief moeten laten scheiden.'
En dan Kimberly,  zij woont samen met ene Single... Da's frappant en dan nog iemand die de snor drukte, maar die we speciaal voor de klets hadden binnengehaald: Jolanda van de Wildenberg'. Met zo'n naam moet je toch wel aan een  Bossche kletsavond mee kunnen doen.'
Over Jan Smit zei Eugster: 'Waar is Jan Smit? Die is vandaag de dag toch 'De artiest van de dag' bij OmroepBrabant.'
Ik zie veul, maor ôk nie alles wie het met wie doet. Jan heeft in ieder geval geen last van poliepjes,  maar wel van de hormoontjes.
Jammer dat er zo veel verdwijnen,' sprak niet alleen Eugster deze avond over de vanaf maart 2010 vertrokken raadsleden: Nico Heijmans, Cecile Visschers en dan Jan van Heijningen die is echt allenig. Nu gaat zijn kijkdoos bij de St. Jan ook al niet door. Zou de krant het nog wel volgen, terwijl de hoofdredacteur Den Bosch/de Meierij Jeroen van Rijsingen laatst nog zei dat '...er in Den Bosch niks gebeurt, zonder dat de krant er bij is.'

kandidaten uit de stal van de Rombouts Akademie
En Ton [Rombouts]  hoe lukt het met dat veiligheidsglas  in de café's??  Probeer het eens uit met  die glasplaat op de Markt. Als dat glas al niet houdt.
Volgens mij hebben de Dansmari's die scheur erin gemaakt,  toen ze onder d'r eigen rokskes wilden kijken. Bart stond er bij en keek er naar. Ik geloof van niet, want Bart heeft zijn eigen Rosemarie.
En dan hebben we nog Bert Pauli, ook iemand uit de stal van de Rombouts Akademie. Bart mocht mee naar Venetië en Bert naar China en nog wel in het jaar van het konijn.   Ik zou maar voorbehoedsmiddelen meenemen !

Dan kom ik aan Huib [van Olden] , die is nog op zoek naar centen voor FC Den Bosch.  Beste Huib, hier heb  je een tip van een wijze vrouw: Zoek een rijke Rus.  Maar geeft  hem geen kus want in Rusland zijn ze nog niet homo-geëmancipeerd.
Dan rest mij nog Ton van Bussel. Da's een vriendelijke en grote man. 'Hé Ton, waar ben je? Oh daar bij de uitgang. Ho Ton, niet zo dicht bij de deur!'
Eugster afrondend: 'Tot ziens meest gastvrije stad. Ik kom zeker nog eens op bezoek met Jethouder de Rus. 

Jeroen Weyers [PvdA] als Roman.
Jeroen Weyers stelde zich voor als Roman, die  gekleed in een net grijs costuum zaakwaarnemer was voor diverse Bosschenaren, politici en ondernemers, zoals Geert Snijders. ,Roman had hem een plek bij  Provinciale Staten bezorgd. En nu weer Jetty Eugster die burgemeester was geworden.
Maar ik heb ook een aantal middenstanders op mijn cliëntenlijst staan. Voor hen heb ik de route van de Intocht en de Optocht geregeld.
En voor de medewerkers van de Nettorama is het zo geregeld dat ze elke zondag vrij zijn, terwijl ze bij Albert Hein elke zondag zitten te zwoegen.'

Jeroen Weyers [PvdA] alias 'Roman diekostniets'.
Weyers trad op als Russische zaakwaarnemer voor lokale politici en Bossche ondernemers


foto © paul kriele, 17 februari 2011. 

-Van de ondernemers stapte Roman over naar de politiek. 'Daar wordt veel weggegeven, ballonnen, appels en beloften.. Hermie van Ommeren stond laatst nog op de Markt condooms uit te delen en ze heeft er veel plezier van gehad!
-En het CDA? Die partij was ook al aan het uitdelen en ook condooms. Maar als zij condooms uitdelen, dan moet er zeker een doos viagra bij.
-En neem Kimberly Mandemakers. Voor haar geldt spreken is zilver en d'r haar is van goud. Kimberly heeft al een sparringpartner: Frans [Valkenburg] .
-Voor Ton van Bussel had Weyers ook een goeie raad: 'Minder dempen en meer verdiepen.'
-En over Ben van Herpen van 'Leefbaar Rotterdam' had de conferencier in petto: 'Ik heb hem een leer/werkplek bezorgd. Ben mag naast het grote PvdA- politiek talent zitten.
-Huib van Olden heb ik afgestuurd op Fred van de Hoorn. Daar kan hij FC Den Bosch beter leren kennen.
-'Neem Judith Hendriks [voorheen Bossche Groenen], deze ontzettend knappe vrouw is nu ook alleen. Sedert ik haar zaken waarneem is zij ook zwanger.
-Weet je dat ook de politiek ontzettend aan het twitteren is. Zo zag ik een twitter van Rodney Weterings. Rodney bood een Oeteldonk-dress van Bavaria te koop aan voor 50 euro! En weet je wie daarop reageerde..? Bert Pauli, die vroeg er gelijk twee.
-Laatst had ik Jan-Hein van Beers op gesprek. Ach, klaagde Jan-Hein, had ik jouw maar eerder als zaakwaarnemer genomen dan was ik nu fractievoorzitter geweest.. ...
-En Jeroen besloot zijn klets met een bedankje namens Geert Snijders voor het kopen van aandelen FC Den Bosch. Ruud Schouten bleek er al een stel te hebben doorverkocht.
-Oh wat een goeie klets. Ik denk niet dat we het gaan winnen.'

Ben van Herpen van Leefbaar 's-Hertogenbosch-Rosmalen 
Van Herpen ging heel rap van start met enige kritiek op bijvoorbeeld de collegae kletsers zoals 'Rosmalens Behang' die niet met d eklets mee doet, maar Groen Langs doe twel mee. en de PvdA  stuurde Groen-in-de-wei.. en dan doet ook nog mee  de houkes touwkes Jan Hoskam en wat je ook niet ziet zijn vooral de jongeren onder wie Ralph Geerts en Nicole Vermolen Als die het woord vraagt kijkt ze erg schuchter en dan krijgt ze meteen ook het woord.

Ben van Herpen Leefbaar 's-Hertogenbosch-Rosmalen

foto © paul kriele, 17 februari 2011.

 
-Tegen Piet Lathouwers van BTC De Pettelaer sprak Van Herpen jaloers: 'Piet krijgt er zo maar 1100 parkeerplaatsen bij'.
-n over Jetty Eugster: 'Da's toch net geen aardbei. Die zit nog zo mooi strak in d'r vel. Twee jaar geleden was ze nog in het zwart , 1 jaar geleden als CDA kletser. Prima Jetty. Tegen haar zei het CDA: Je krijgt van ons nr. 7 [ op de verkiezingslijst] en daar staat ze nu de nummer 1 als burgemeester van Schijndel. Op de poll van Schijndel gaven ze je wel een erg verdeeld [voor-]oordeel.  Maar in onze raad was je een kleurrijk frommes.'
Van Herpen vroeg zich vervolgens af wie de volgende pupli wordt van Tons Akademie? De burgemeester neemt ze mee op zakenreis. Vanwege financiële reden nemen ze op reis steeds met tweeën één  kamer.  
Maar er is er ook ene die niet met Ton mee gaat. Dat is Bert Pauli, die gaat alleen naar China.
Rodney Weterings, de man in het strakke pak. Das ist unsere Beigeortneres KulturPerson.'

-Hierboven: Veel en vaak  was er wat te doen over de nieuwe politieke relatie tussen Jan Smit [fractieleider D66] en Hermie van Ommeren [PvdA-fractieleider], Zij gingen geregeld over de hekel.
-Rechts boven:  Burgemeester Rombouts in gesprek met Jan Smit enWilma van Dartel. Links Hermie van Ommeren.
-Rechts: de andere leden [behalve Rombouts] van de jury vlnr.  Piet Lathouwers, Fleur Imming en Wim Hagemans van het Brabants Dagblad
.

foto's © paul kriele, 17 februari 2011.

Juryoordeel over Ben van Herpen
'De jury vond dat Ben in deze klets echt zijn mannetje stond.  En wat die Rombouts Akademie betreft, sprak Rombouts zelf: Dat is het model van Peer van den Muggenheuvel, die werkt alle wethouders buiten en houd er een Hendrien aan over.'

Huib van Olden [CDA] als stadsgids

CDA wethouder Huib van Olden trad op als vervanger van de  ene van het excentrieke duo stadsrondleiders Henk en Jaap.
Deze Henk, compleet met paraplu en actetas, kreeg met veel gemakt de lachers op zijn hand. 
In de loop van zijn klets kreeg hij het pubiek zover mee dat ze inhaakte met een lied over de bezuinigingen:' En nou die centjes de lucht in'.
Het zuinige gezicht van de stadsrondleider Henk.
foto © paul kriele, 17 februari 2011.


Hnek had een nieuwe toer bedacht,  de ombuigingsomleiding door 's-Hertogenbosch. Ik heb Henks collega Jaap drie uur geleden ontslagen. Gewoon wegbezuinigd.
-We starten bij het synergetisch museumkwartier. Daar wordt veilig gewerkt. Voordat er een kraan omvalt werd de hele kazerne van Roderick van de Mortel ontruimd. Bert Pauli heeft zich die avond buitengewoon kranig gedragen.
 -In de Casinotuin staat een bènkske.  Daar staat een zgn. voedselbenkske. Paul van de Krabben gaf het College een voedselpakket  met afgekloven krabbetjes. 
-Op het menu van de gemeenteraad staat  T-bone steak op een bedje van Wikkileaves.
-We volgen nu de schoonmaakroute die start niet meer in Empel, maar in Schijndel. Boekingen kunt u doen bij Proper Jetty.
- Sex op het stadhuisbordes werd beboet. Dat mocht niet zo vroeg in de ochtend van de politie. Op de deksel van het puthuis mag het wel. Maar neem dan aub een flesje Glassex mee.
 
FC Den Bosch
-We stoppen even bij De Vliert. Daar rust een klein tekort op de exploitatie. Met Bert Pauli komt dat wel goed. Pauli zit bovenop de bouw.
De spelers van FC raken steeds hun ballen kwijt. GS heeft erkend dat men moeite had om ze in de lucht te houden.
-Parkeergarage Hekellaan. Dat is een voorbeeld van bezuinigen.
We bouwen hem niet en zetten de auto's weer terug op de Parade. We halen daar de lijnen weg en aan de Hekellaan bouwen we een Jan van Heijningen Memorial.
-De Kring Vrienden gaan we de Muzerije toewijzen, want die is toch al geïsoleerd en de Bibliotheek verhuizen we naar Treurenburg. Het is toch al een en al treurnis. Neem de motie van Matthijs van Miltenburg die niet is ingediend. Dat heet dan een motie van treurnis.'

Daarop presenteerde Van Olden zijn bezuinigingsliedje:
'Bezuinig met ons mee
denk sober en karig
dan denkt Den Bosch met ons mee.
Denk met ons mee door te bezuinigen in  het stadhuis:  minder koffie,  minder partijen en een kortere spreektijd in de raad en eerder het licht uit  Maar Paul Masselink moet wel kunnen blijven twitteren.
En dan weer
Die hèndjes de lucht in
neem zelf het initiatief
bezuinig met mate
en wees creatief.

Ton Rombouts desgevraagd door Mieke Tettoreo die vloeiend en vlot de avond aan elkaar sprak, over Huib van Olden: 'Het is je op het lijf geschreven. We hebben nu iemand uit Babyloniënbroek gehad. Huib is een van de snelste leerlingen uit de  Rombouts Akademie. Zijn ster stijgt heel snel.'

Daarop waren Sjef van Crey en Diana Brok van Rosmalens Belang aan de beurt.
Diana, die op in de Groote Wielen op de bus staat te wachten ging van wal met : ' Rosmalen is ook niet meer wat het geweest is. In de tijd van Jan Hein van Beers was het allemaal veel beter. In de Bossche politiek vertrekken ze een voor een. Maar er komt er geen ene voor terug.

  Sjef van Crey en Diana Broks van Rosmalens Belang.
foto © paul kriele, 17 februari 2011.


Sjef:'Bert Pauli was in laatst bij de Chinees gaan eten. Daar had ie menu 56 besteld. Ze verstonden hem niet goed en gaven hem menu 65. Hij kon het nog voor niks krijgen ook! Toen hij vroeg: Wat kost zo'n menu veel 65 !  Hoezo, zei de juffrouw. Dat waar de bus naar Bokhoven.
Diana: 'En Bart Eigeman dat is toch de wethouder van Onderwijs. Sjef: Ja van onderwijs en van boven..
Diana We maken hem tot burgemeester van de Efteling. Daar kan hij Weyers wat sprookjes vertellen en Van Olden wordt burgemeester van Vaticaanstad.
Bert Pauli die geleuft nog steeds niet in het Vaticaan, maar wel in FC Den Bosch.'

Diana: www.wikkileads gaat ook over FC.  Ze vertalen dat daar met: Wat Wilde Weten van FC.
Sjef: 'Onlangs werd een bijeenkomst van het CDA  in 'In de Roos' op de Zuiderparkweg belegd. Maar er kwamen er niet veel op die Roos [PvdA-symbool] opdagen.  Ze hadden beter De Biechten kunnen kiezen.
Geert van de PVV die willen dat Weterings burgemeester wordt van een nieuw tuigdorp. Dan kan hij de hostels meenemen. Diana:'Nee daar is hij te netjes voor. Rodney da's zo'n nette mens. Hij hoort eigenlijk bij PvdD66.'
Sjef:' Een gedoogpartij dat is toch zoiets als Rosmalens Belang.' Diana: 'Ze hangen er toch al zo bij. Daarom noemen ze hullie ook wel  Rosmalens Behang.'

Over hun eigen Ton van Bussel Sjef: ' Wil-de gij die kwijt? Diana:' Nee dat kan niet. Ze kunnen Rosmalen niet kwijt. Daar komt een ecogebied langs de kanaal. Dan  wordt de afstand tussen Den Bosch en Rosmalen alleen maar groter door.'
Sjef:'  Er is maar ene Boss van Den Bosch. Da's Van Bussel. En dan maken we Van de Made tot loco-burgemeester.
Óh Sjef, wacht us effkes. Daar komt de elektrieke bus  En kijk eens naar de bestuurdersplaats. Dat lijkt wel onze secretaris. Dat is nog eens klimaat neutraal.'

De Kleinkeinder traden  dit keer met zijn tweeën Frits en Fons.
Jèntje was er niet bij die was een veilige route voor de Intocht langs de A2 aan hget uitstippelen. Dat gaat vrij snel...
foto's © paul kriele, 17 februari 2011.
 
Krantenkoppen over een fusie van busmaatschappijen en een liedje over de Oeteldress brachten de twee komieken nog eens met een origineel liedje in beeld. 

We zijn vrij actueel. Dat zie-de wel aan de krantenkoppen., We waren laatst in Egypte. Daarom noemen ze ons  nu de Pleinkeinder. Daar hadden we een optreden en een volluk dat er was. Zo druk.
De Kleinkeinder toonden daarom van onder hun regenjas een Bavariadress te voorschijn: 'Die is te koop voor 222 euro zie Frits. Maar we zijn niet commercieel hoor! Alleen de bovenkant.
Kleren maken immers de man en Ling-ge-rie de vrouw', zo klonk het  toepasselijke liedje dat allen op de melodie van 'Zeeman zeeman' meezongen. 

Is het uit te bannen al dat trend-gemouw
laat die decolletée maar thuis
in Oeteldonk is iedereen  kuis.

De Groen Linkers Bart Eigeman en Ruud Schouten  waren goed op dreef

Het duo ging al er flink op los 'Als de wouten het verkeerde pand binnenvallen krijgen wij de schuld.  Nee , 't is de schuld van de politiek.
Bart stelde de vraag: Wat heeft Snijders ingetypt op zijn tom tom bij culturele hoofdstad.?  Adres onbekend. Bij de volgende rotonde blijf je ronddraaien. Zo kom je vanzelf bij Hermie van Ommeren uit. Maar bij Geert Snijders daar komt ze niet in. Geert is voorbestemd voor Provinciale Staten.
En wat doet Bart Eigeman: Die gaat binnenkort met zwangerschapsverlof. Hij is nog steeds  niet bevallen van een jongerencentrum.
Groen Links is heel positief.  Die hebben een lijflied voor het leger gemaakt: Dat klinkt zo: Oooh sapperdejosia..en van je hela hola  holadiejee.'

Groen Linkswethouder Bart Eigeman en fractiegenoot Ruud Schouten traden op als 'Tom en Tom'. De verkeersborden refereerden naar het politiek gedraai, links om of rechts om.
foto's © paul kriele, 17 februari 2011.

In hun sketch over bekende liedjes kwamen de volgende titels voorbij:

-Als de PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen aan de macht komt, wordt het Brabants volkslied 'En Nou die hèndjes de lucht in '. en deze: 'Het is overal zo vol en ik ken...' .
-Ruud:  'Bij vol denk ik aan mijn blaas. Heeft iemand een brievenbus bij zich?
-De VVD is een partij van de gezelligheid: 'Blau blau blau, ik houd van jou'.
of; 'Weet je wat ik zou willen zijn? Een bloemetjesjurk.'
-Het CDA maakt zich nu al druk over de verkiezingen van 2014. Die vallen op Aswoensdag. Alsof dronken mensen een slechtere keuze maken  dan.. .
-Ik hoorde dat Paul Kagie op zoek ging naar nieuw talent. Maar die zal toch eerst een Tom Tom moeten aanschaffen. Zo'n ding heeft ie vast nog niet.
-Kagie steelt bij de voedselbank een pakket, dat ie vervolgens aan Ton Rombouts geeft.
-Rombouts wil per see plastic glazen. Hij vergeet dat ie daarmee zijn eigen glazen ingooit.
-En Bert Pauli? Heb je Pauli ooit met carnaval gezien? Die loopt met een hele grote toeter. Daarmee kan hij heel veel lucht verplaatsen.
-Weet je waarom Jetty in Schijndel zo welkom is?  Daar weten ze nu zeker dat er geen hostels komen.
-In Schijndel  heeft Jetty al d'r eigen Rus gevonden, namelijk Hans B Rus.
-En  als er in Gestel een burgemeestersvacature komt, dan staat Kagie vanwege Maaskantje bovenaan als kandidaat.
-Ton van Bussel moet in ieder geval zijn eigen kinderen beschermen, onder wie Willem van der Made tegen het kwade.
-En Paul Masselink doet mee als beschermd stadsgezicht. Die loopt gewoon als zijn eigen.
-En tot slot voer zichzelf: Bart en Ruud  hebben een jointventure. Die zette er stevig de weatpas in.

Daarmee hebben Tom en Tom voor de laatste keer gekletst [als duo, zei Ruud later].


De laatste spreker was Jan Hoskam [VVD].
Hoskam stelde zich voor als de man van het bouwbedrijf  'U built wij tillen'. Ik ben van bouwbedrijf 'Den Haas'  B de bouwer'. Jullie mogen gewoon Bob zeggen.

De organisatie heeft me gevraagd  Over de bouw in 's-Hertogenbosch. Als het om bouwen gaat dan is het Ton van Bussel.

-Tegen Rombouts  zei 'Bob den bouwer': ' Ik heb begrepen dat jij van de zomer oewen kiet geschilderd hebt . Maar moet dat nog op jouw leeftijd nog. Je zou iets breken..'.
Ik vernam dat je voor Jeroen Bosch naar Parijs en voor Brabant Stad naar China bent geweest.  Maar je gaat niet meer naar Engeland voor de schuldsanering van FC Den Bosch?
Ik heb ook begrepen dat je schilderijen aan het verzamelen bent.  Maar je hebt één probleem als je reist in het gezelschap van een wethouder of ambtenaar, moet je weten dat Venetië de stad is van de liefde. Dan denk ik aan het San Marcoplein, de kleine bootjes en de smalle straatjes. In zo'n behouden Italiaanse sfeer kun je niet met een kerel aankomen.. Ton.
-Na je thuiskomst uit Parijs, waar elke president wel een of ander bouwwerk heeft nagelaten, ging je verslag uitbrengen aan B den Bouwer, ofwel Ton van Bussel. Die zei: 'Ik wil ook wel iets nalaten. Waarop de burgemeester antwoordde: Dan gaan we eens met Willem praten. In dat gesprek opperde Ton dat hij graag een brug wilde nalaten, want daar zit alles al in: slaapplaatsen, afvalstoffenhoekjes en de naam hebben we ook al, namelijk Bartenbrug.

-Ik moet erkennen voor bouwen was ik bij de goeie bouwer aangekomen. Die Ton van Bussel heeft heel veel plannen. En hij neemt ze ook wel weer terug. Ton zei: Ík wil een tuinhuisje. Ik vroeg hem of hij vergunning had aangevraagd? Hoezo, zei Ton. Als Van de Made een toren van 45 meter kan neerzetten, mag ik toch wel een tuinhuisje bouwen.

Daarop stapte 'Bob den bouwer 'over op de politici : 'Vroeger had ik een maat, soms zit die in het buitenland en soms hier. Ik noem hem 'de Capo', ofwel de Kagie. Hier in Nederland woont ie in een twee onder een kap met Paul Masselink. Met twee voordeuren kun je namelijk nog bezwaar maken. Maar waarom toch niet samen.?
Paul Masselink houdt van energetisch en Paul Kagie houdt van dubbele beglazing, vooral als er jenever in zit.

Over de ruzie met Judith zal ik niks zeggen Ze kwam op een dag bij me binnen om hout voor haar nieuwbouw uit te zoeken. Ik had alle soorten liggen. Laat ze nou net die aan mootjes gezaagde witte paardenkastanje uitzoeken.
Bij Ben Wagemakers heb ik ook een aanbouw verzorgd. Het karwei ging nogal uitlopen en Ben vroeg waarom het zo lang moest duren?  Onze Lieve Heer heeft de aarde toch ook maar in zes dagen geschapen, zei hij. 
Jan van Heijningen keek er ook van op. Bij mij heeft een keuken toch gauw anderhalve maand nodig.

Jan Hoskam rondde af: 'Ik ga stoppen, want ik ga verhuizen. Ik heb ander werk gevonden.
Ik ga naar Rome toe. Daar word ik paus . Ik heb er lang voor geoefend. De paus is de beste onder de kardinalen en hoe word je kardinaal?  Dan moet je de beste zijn onder de bisschoppen en hoe word je bisschop? Als je de beste bent onder de dekens.'


 


Terug naar boven