Oetelkonzert erg muzikaal, gevarieerd en amusant

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-03-2011 | Gewijzigd op: 11-11-2013
Het Oetelkonzert van de C.V.  De Oetels in TheateradParade was dinsdagavond 1 maart 2011 een pareltje in de serie van 47 edities. Al was er geen top entertainer in de persoon van een BN-er, Piet Lathouwers was in topconditie. Als spreekstalmeester nam hij met zijn vlotte conferences en zangvoordrachten een ras-artiest volledig waar. 
De Oetels hadden een goede keuze gemaakt met een combinatie van ruim twee uur Latijns-Amerikaans repertoire, Spaanse dansen en soms een carnavalesk liedje. Dat alles op een aansprekelijke wijze door een voormalig Peer van den Muggenheuvel gepresenteerd.

In een decor met de allen in zwart geklede musici van het Brabants Orkest dat onderleiding stond van Jacob Slagter, die de zieke Jan Stulen verving, was er nog veel meer variété met de Carribean Cocktail Diva's en de flamencodanserressen Nina Perez en Lara VanderHaege. 

De vlotte tenor Jorge Castro, die het publiek met zijn warme stem een one menshow ten beste gaf breidde er nog een apotheose aan. De Can Can girls en de flamencodanseressen omringden in een uitsmijter het zingend duo Jorge Castro en Piet Lathouwers, aan wie de zaal en de toneelbak nog eens graag -en staand - een ovatie gaf.

Gecostumeerde Floor Hamwijk en Hellen Bouwhuis, [hierboven en rechtsonder] en meer hooggeplaatste bezoekers .. ...onder wie CdK Wim van de Donk, burgemeester Ton Rombouts [en theaterdirecteur Harry Vermeulen [boven]  en mgr. Mutsaerts en plebaar Gert-Jan van Rossem [onder] .
-Boven: Enkele leden van het Brabants Orkest, netjes in het zwart gekleed. Andere jaren zat er nog wel iets ludieks tussen.,...
-Rechts: een pracht stel geheel in folklore [Andalucië of Catalonië] gekleed.
-Boven rechts: mgr. Mutsaerts die bisschop Hurkmans komt versterken en de echtgenoot van de geduputeerde Lily Jacobs
.

foto' s © paul kriele, 3 maart 2011.

Het programma bestond uit een aaneenschakeling van Latijns-Amerikaanse melodieëen [Merengue, passo dobloe's, mariachi-muziek  met kleine uitstapjes naar Andrea Bocelli en Charles Aznavour ['She'] en een carnavalspotpourri, gezongen door het vijfkoppige Oetelknapenkoor.


Hierboven:  plebaan Gert-Jan vanRossem die rechts de onderscheiding 'Genomineerd zinken emmer 2011' toont. De toekenning 'zinken emmer met de gaten' is destijds ingesteld door het  11e ministerie van Oeteldonk en wordt uitgereikt aan iemand die 'om te janken' is.


Prins Amadeiro XXV en diens adjudant, geëscorteerd door Peer van den Muggenheuvel [l] en diens assessor [r.]

foto © paul kriele, 1 maart 2011


Prins Amadeiro verwelkomde het publiek van rond de 1400 man/vrouw met een geestige blik gericht op enige concurrentie  in de vorm van prinses Querido die ons het hart gaat teruggeven.
'Liefde heb je nooit genoeg,' sprak de hoogheid. 'Daarom willen we graag prinses Querido [Quinta de Vries] welkom heten om samen feest te maken.'
Amadeiro gaf in een korte uitleg aan dat de Oetel een vrouw is en dat door het mannelijke protocol er weer sprake is van een balans, die garant staat voor saamhorigheid. Alle vrouwen in Oeteldonk zijn prinsessen. In ons pronkjuweel mogen zij die titel voeren,' zo besloot  Amadeiro zijn korte rede.


Nog vóór de pauze werd door de voorzitter van de Stichting Oetelkonzert, Frans Maas, aan Roosje Cordang [zonder partner Jan Adriaansen] en aan Hanneke Hoozemans en Thérèse Vennix de prjizen voor de meest creatieve resp. de meest carnavaleske costuums uitgereikt.
Roosje Cordang beeldde de echtegenote uit van de Oetel Latino, en mocht mee naar het Oetelkonzert omdat de Oetelclub dit jaar 50 jaar bestaat.

Het meest carnavaleske costuum was van Hanneke Hoozemans en ThérèseVennix. Zij vertolkten: Inca Marina ontdekt  Oetellatino, maar de Konkwestador was haar voor'. Frans Maas hangt de versierselen op die horen bij het 'meest carnavalske costuum'.

foto's ©  paul kriele, 1 maart 2011.

Roosje Cordang werd met haar uitmonstering door de jury aangemerkt als de meest creatieve carnavalsfiguur. Zij is de vrouw van de Oetel Latino, en mocht mee naar het Oetelkonzert omdat de Oetelclub dit jaar 50 jaar bestaat. Naast haar Jan Adriaansen.  foto's © paul kriele, 1 maart 2011.

foto's © paul kriele, 1 maart  2011. Piet Lathouwers, alias Pedro del Bosque Duque, als een volleerd conferencier en boven de tenor Jorge Castro in de toneelbak.
-Boven: De flamenco danseressen Nina Perez en Lara VanderHaege.
-Rechts boven: De Carribean Cocktail Diva's dansten voor de lachende ogen van Bert Pauli [l], CdK Wim van de Donk en burgemeester Rombouts [r.]
.

Piet Lathouwers trad - aangekondigd door Frans Maas, op als Pedro. Aan de vooravond van de Statenverkiezingen verwelkomde Pedro enkele gedeputeerden en introduceerde speciaal Jacob Slagter, die als dirigent Jan Stulen  verving . De in Dokkum [ bisschop let op!] geboren hoornist van het Fries orkest die later nog carrière maakte en uiteindelijk voor het beroep van dirigent koos. 'Da's veul gemakkelijer, dan hoef-de zelf niet te spiulen,' sprak Pedro.  'Vanavond bereikt Jacob hier in Oeteldonk zijn hoogtepunt, ' aldus introduceerde  Pedro heel amicaal de diverse gasten van dit Spaans getinte concert, dat door zeker 1400 betalende en geïntroduceerde [sponsoren]  gasten werd bijgewoond. In die Zuid-Amerikaanse sfeer, met muziek van onder meer Pucini, Verdi en Manuel de Falla paste uitstekend de in Paraguay geboren  tenor Jorge Castro. 'Want sprak Pedro olijk, 'bij zulke melodieën heb je een goeie solist nodig..'.   Nou dat was Jorge ook. Op een enthousiasmerende manier wist hij de bont geklede toeschouwers tot Olée'-hoogte te krijgen. Als toegift gaf Casto met Piet Lathowuers nog een 'O Sole Mio' ten beste.

-Links: Na afloop werd in de artiestenfoyer een foto sessie gemaakt door enkele musici met de Carribean Cocktail Diva's 
 -Onder: de zaal en de volgepakte toneelbak
.

foto 's © paul kriele, 1 maart 2011.

-Links boven: Het optreden van het Oetelknapenkoor met vlnr.  Richard Verstappen, Henk Jan Ravenhorst, Bert Hinfelaar, Fedde Vennix en Roderick Tuinman.
-Boven: Hulde voor dirigent Jacob Slagter. Rechts de tenor Jorge Castro.
- Links: bloemenhulde voor de danseressen door Toos Nijendorff van de Oetels.

foto's  © paul  kriele, 1 maart 2011.Terug naar boven