Prins op bezoek bij bisschop Rob Mutsaerts

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2011 | Gewijzigd op: 04-03-2011
Prins Amadeiro XXV heeft vrijdagmiddag 4 maart 2011, bij zijn jaarlijkse kennismakings- en begroetingsronde met de Oeteldonkse onderdanen, ook even het bisschoppelijk Paleis aan de Parade aangedaan. In de kapittelzaal gingen Amadeiro, diens adjudant, Driek Pakaon en de minister-president Frans Reiner op de koffie. Mutsaerts trakteerde het gezelschap op worstenbrood en een brandewijn na. De prins bracht een koekwaus mee.

Helaas door de rook is de foto wat blauwig maar het tekent de stemming die ook -positief- navenant was.
Een lachende Prins Amadeiro en mgr. Rob Mutsaerts geven elkaar rond 5 uur vrijdagmiddag 4 maart 2011 al weer de hand ter afscheid na een ontspannen koffiebezoek, dat eindigde met een borrel.

foto © paul kriele, 4 maart 2011.

Mgr. Mutsaerst vond het een leuk en prettig uurtje met de prins. 'Weet je wat hier in Oeteldonk zo bijzonder is? In een dorp gaat het er heel anders aan toe. In Den Bosch is het grappige, dat het carnavalsfeest ook heel stijlvol gepaard gaat.'
De monseigneur is bijna alle drie de dagen [vanaf zaterdag] in zijn woonplaats Heeze. Daar woont hij diverse  carnavalssessies bij. Maar carnavalsmaandag is de hulpbisschop, die voor Hurkmans mede 'het protocol' heeft overgenomen, te gast in een VIP-bus op de Markt om de Grote Optocht gade te kunnen slaan.
De Oeteldonkse carnavalsmis zal hij niet bijwonen, zo merkt hij nog op, '..want dan heb ik nog een  'gewone' mis  te celebreren.' En ook weer dinsdag zit Mutsaerts bij het - in dit geval- 'Kwallenbal' in Heeze. 'Degenen die echt niks kunnen die treden dan daar op. Vandaar kwallenbal,' besluit hij lachend.

Ook het bisodm zette vanavond [4 maart 2011] op haar site het verslag van het bezoek van de carnavalsprins:  'Eerst carnaval  endan vasten' staat er boven het artikel. zie bisdomsite