Treurnis bij Timmermans ?? Oeteldonkse vlag halfstok

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2011 | Gewijzigd op: 05-03-2011
Nog meer dan andere jaren wordt er flink gevlagd in de dure Peperstraat. [Maar minder dan in de Abraham Bloemaertstraat*]. We zijn er niet achtergekomen. Maar Jo en Gerdy Timmermans op Peperstraat 16 hebben de Oeteldonkse vlag half stok hangen. 
 
Joekels van lappen hangen er, maar de grootste heeft Geert van de Ven en Noortje de Gruijter. Die wonen op de hoek Peperstraat/Oude Dieze.
Maar de kwaaiste vlag - of is het droefenis?-  heeft Jo Timmermans. Diens vlag hangt half stok. Geen idee waarom.
Jo is tot Aswoensdag in het buitenland en niemand, noch de buren, noch Kringbestuursleden, noch het JB-centurm weet waarom die vlag er niet vrolijk bijhangt. Het kan welhaast ook geen vergissing zijn, want bijTimmermans gebeurt toch alles wel bewust en corrcet.

In de Peperstraat, tot zelfs aan de Parade bij de bisschop, hangt een hele reeks van carnavalsvlaggen. Maar bij Jo Timmermans op Peperstraat 16 [1e vlag rechts] hangt de Oeteldonkse vlag halfstok... .

foto's © paul kriele, 4 maart 2011.

De enige reden kan zijn, dat Jo alvast een voorpoefje nam op de grote optocht van carnavalsmaandag. Daarin gaat hij levensgroot door de straten van Oeteldonk, achtervolgd door de vier geroyeerde Kringleden.
Het is geen complot, het is gewoon ludiek bedacht door de bouwers van carnavalswagens.

Veel vlaggen in gewone straat
Mike en Marie-José uit de Abraham Bloemaertstraat berichten dat er in hun gewone straat zeker zoveel vlaggen hangen dan in de dure Peperstraat...