1e carnavalsavond/zaterdagnacht redelijk rustig

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-03-2011 | Gewijzigd op: 05-03-2011
Behalve dat er iemand zich had opgesloten in een bagagekluisje in het station en dat er drie vechtpartijen waren, was het verder redelijk rustig op vrijdagavond 4 maart 2011.
De brandweer kreeg een melding dat iemand zich in een bagagelockerhad opgesloten. Het slachtoffer kon niet zelfstandig de locker meer openen. De opgesloten man kon, nadat de locker was geforceerd, uit zijn benarde positie bevrijd worden.

De politie arriveert, maar kan uit gesprekken met de barleiders van Roemers niet achterhalen waarom het alarm is afgegaan. Korte Putstraat 6, vrijdagavond 4 maart 2011/23.05 uur.
foto 's © paul kriele, 4 maart 2011.

Van vrijdag- op zaterdagnacht, van 4 op 5 maart 2011

-In de nacht van vrijdag op zaterdag om kwart voor 4 's morgens werden twee vechtende, een 22-jarige en een 31-jarige Bosschenaar, op de Markt aangehouden. De jongste had de 21-jarige vriendin van de 31-jarige in het gezicht geslagen. 
-Ook die zaterdagmorgen vroeg [4.00 uur] hield de politie een 27-jarige man uit Bergschenhoek en een 26-jarige man uit Bleiswijk aan voor openlijke geweldpleging. De mannen stapten in de Visstraat in een taxi waar al andere klanten in zaten. Toen de taxichauffeur uitstapte om hen uit de auto te manen, kreeg hij een klap in het gezicht. De mannen renden daarop weg, maar konden op de St. Janssingel door de politie worden gevat.
- Die morgen om half 5  is op het Centraal Station een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden vanwege betrokkenheid 
bij een grote vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Daarbij liep een 21-jarige man uit Zaandam meerdere steekverwondingen op. De politie was met meerdere eenheden en de ambulancedienst ter plaatse.

-Om even over elven vrijdagavond bleek er - achteraf - loos alarm te zijn bij Roemers in de Korte Putstraat 6. De brandweerlieden die zich door de drukte een weg moest banen door het publiek, rukte na een kwartier onderzoek weer in.