Groot elf elf-feest op 11 november 2011

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-07-2011 Op 11-11 -2011  wordt - voor de 2e keer op rij - in het hartje van de stad wederom een groot feest gehouden. Het vorig jaar opgepakte initiatief om het carnavalseizoen op de elfde van de elfde te doen starten, is verder uitgewerkt.
Die dag begint [11.11 uur] met een trompetgeschal aan de voet van de St. Jan, welke noten van het Oeteldonks volkslied worden overgenomen door de stadsbeiaardier.


Op deze dag geven 18 bruidsparen elkaar het “ja-woord”. Vijf stellen doen dat voor Peer van den Muggenheuvel. Voor het Stadhuis komt een transparante bruidszaal te staan waar de bruidsstoet naar binnen kan rijden.

Om 18.44 uur is er een bijzondere bijeenkomst in aanwezigheid van Prins Amadeiro XXV en jeugdprins Levi I, waarbij diverse carnavalsclubs zullen optreden tot de officiële opening van het seizoen om 23.11 uur.

De Horeca serveert  om 18.30 uur -per Ordenaoris -111 koppen erwtensoep voor de Oeteldonkers. Zij hangen, begeleid door de clubkes, op plekken van Oeteldonkse sponsoren [Ordenaorissen] de Oeteldonkse vlag op. Op markante punten wordt alvast de Oeteldonkse stadsversiering aangebracht. Op de Markt komt een muziektent te staan.

In het Hoftheater der Amadeiro’s is er 's avonds een speciaal programma met optredens van 
de Koninklijke Harmonie met het Grand Gala du Kwek, De Bambergers met het 55+ Carnaval en de Oetels. 

Als afsluiting van de feestelijke dag arriveert tegen elven prins Amadeiro XXV in een Crème Calèche op de Markt om - na het spelen van het volkslied en het hijsen van de Oeteldonkse vlag, vervolgens om 23.11 uur het Carnavalsjaar 2011– 2012  te openen.

Over de Markt klinkt dan het elf-elf lied gespeeld door de clubkes en meegezongen door alle aanwezige Oeteldonkers.