Verbouwing Orangerie [St. Jozephstraat] ligt op z'n gat

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2015 | Gewijzigd op: 24-11-2015
Reactie van Sem de Vries, de bl. van de Orangerie op onderstaand bericht van 22-11-2015.
Sem de Vries zegt dat '..het onderstaand artikel niet op waarheid is gebaseerd. De Vries noemt specifiek dat er geen  sprake is van een discussie met de eigenaar Elzen Vastgoed van het pand.
Het klopt enkel dat besloten is de verbouwing pas na de carnaval plaats te laten vinden en in fases gedurende 2016 uit te voeren.
De reden van de latere aanpak is: de vastlegging van enkele grote evenementen, die geboekt staan op basis van de huidige inrichting.
Anderzijds spelen factoren als vergunningen in combinatie met de monumentale status van het gebouw een rol. Sommige dingen kunnen wel andere niet.  We gaan duurzamer en voortvarender verbouwen, met name de inventaris, decor en entree,  wat ook meer kosten met zich mee zal brengen.
Het doel is dat huidige evenementen en evenementen in de komende periode geen last hebben van een verbouwing. 

Bericht van maandag 22 november 2015 Verbouwing Orangerie stil gelegd.
De verbouwing van de Orangerie in de St. Jozephstraat naar een nieuwe formule, waar ook het culinaire aspect bepalend is, is onverwacht gestopt. 'Partijen' dat zijn Hutten uit Veghel en de eigenaresse  Elzen Vastgoed uit Twello. Zij hebben een meningsverschil over de verdeling van de kosten. Daarbij kan een rol spelen dat Elzen Vastgoed  zich meer wil richten op het gebouw zelf en wat minder op de geschiedenis.

Hutten gaat, gezien de basis van het bedrijf, zich meer op de beleving van het culinaire element richten. Naast nieuw meubilair en meer witte tinten, is in die opzet de plaatsing van een groot kookeiland vlak voor het 'altaar/ koor' cruciaal. Op de relatiemiddag voorafgaand aan het Theaterfestival Boulevard was al iets van die opzet herkenbaar.
Als het een juridische kwestie wordt dan zal de aanpak naar een nieuwe formule aanzienlijk vertraagd raken.









Orangerie St. Jozephstraat

De ingang die nog steeds
als een toegang tot een kerk aan doet.


 
Het interieur krijgt nieuwe elementen, die gericht
zijn op het culinaire aspect en meer lichtere tinten.
Ook de akoestiek wordt aanzienlijk verbeterd
.

foto's © paul kriele, 20 november 2015.

Ingrijpend nieuw is de situering van een soort kookeiland [demonstraties e.d.] vooraan in de kerk. Ook zouden de entree en de garderobe wat publieksvriendelijker en toegankelijker worden.
Een bron meldt dat voorlopig tot carnaval de aanpak stil ligt.
Hutten is om een reactie gevraagd.



Terug naar boven