Nieuw boekenzaak St.Jozephstraat: liber amicorum

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-11-2008 | Gewijzigd op: 07-11-2010
 
Een foto in de herfstregen genomen van de gevelrij St.Jozephstraat westzijde. Daar is op nummer 14 een boekenwinkel liber amicorum, die donderdag 27 november 2008 opent.

foto © paul kriele, 17 november 2008.
 

Oud Bosschenaar Helma Welten start donderdag 27 november 2008 de negende boekenwinkel in het centrum. Haar zaak  -liber amicorum [vriendenboek] -komt in de  St. Jozephstraat nummer14. Daar zat voorheen een min of meer alternatieve dameskledingwinkel Atelier 14.
Welten was voordat ze het bedrijfsleven instapte, docent Nederlandse taal en letterkunde, een passie die ze nog heeft.
In de jaren 80 werkte ze als vrijwilligster bij de ORVA seniorenomroep.
Na de periode van zakelijkheid [adviesbureau/coaching] kwam de 'royale vijftiger' op een keerpunt in haar leven en koos ze, mede ingegeven door haar oorspronkelijke studie/vak, om als zelfstandige met een boekenzaak te beginnen. Bij die stap volgde ze uiteraard haar passie voor literatuur en letterkunde.
De zaak omvat de genres Nederlandse literatuur én de Engelse, omdat de markt door de keuze van jongeren daarin sterk toeneemt. Daarnaast poëzie en diverse richtingen in de kunst, zoals design, mode, architectuur, en levenskunst, waaronder Welten verstaat: persoonlijke ontwikkeling, filosofie, spiritualiteit, zingeving, mens en maatschappij en biografieën

Met deze nieuwe zaak liber amicorum heeft zich, naast de Kerkstraat [Selexyz/Adr.Heinen en The Bookstore], de Hinthamerstraat [Plantage books & More], Snellestraat [Silvester], Scheidingsstraat [ECI], de Stoofstraat [Nooit genoeg], St.Jorisstraat [Palaya] en de Vughterstraat [Boekhandel Berendsen], de negende boekenwinkel in het centrum gevestigd.