Boek van ex-verslaafde/krantenbezorger Groeneveld

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-11-2010 | Gewijzigd op: 07-11-2010
Stanley Groeneveld is een oud-bezorger van de Bossche Omroep, maar iemand die al jong 14-15 jaar op het criminele pad raakte. Na een gevangenisstraf en therapieën ivm drugsverslaving, staat hij weer op het rechte pad, sterker nog: hij wil een voorbeeld zijn voor andere jongeren en richtte een -om hen via sport en discipline te helpen -een wielrenclub op. Martin Luther King inspireerde hem.
In het boek 'Capone en King' staat Groenevelds levensverhaal en filosofie.
Onder het motto 'Project 13'. dat gebaseerd is op negen maanden discipline en intensieve duursport, gaat hij aan de slag, maar is nog op zoek naar sponsors. 'Duursporten is een oplossing voor probleemjongeren, zegt Groeneveld.

Omslag van het op 12 oktober 2010 verschenen boek 'Capone en King' . De titel is afgeleid van boeken, die de ex-verslaafde Stanley Groeneveld [51 jaar] in de gevangenis inVught  inspireerde en hem nieuwe energie gaf.
 
Stanley Groeneveld bracht in de jaren zestig -  toen hij een jaar of 14-16 was- in de binnenstad de Bossche Omroep rond, maar die plicht verzaakte hij nogal eens. Het was ook de tijd dat hij aan de drugs raakte en in een dure BMW rond reed. Op 17-jarige leeftijd pleegde Stanley zijn eerste overval. Die misère liep uit op een bijna-dood ervaring door drugsgebruiken cocaïne snuiven.

'Capone en King' werd eind oktober gepresenteerd in de jeugdgevangenis in Vught waar Stanley tussen zijn 16e en 22ste  maanden heeft doorgebracht, maar ook geconfronteerd werd met thema's uit diverse boeken die hij er las:
zoals ' Wandelt in liefde' van Martin Luther King en en 'Ik zal nooit meer huilen',  titels waarvan zijn nieuwe boek 'Capone en King' is afgeleid. 'Ik zal nooit meer huilen'gaat over een Puertoricaanse bendeleider die zichzelf ook uit de ellende heeft gevochten.
Groenevelds boek is geschreven door de dichter, publicist en uitgever Max Verhart die de levensloop van Groeneveld, met name zijn worsteling met het verleden en de opbouw van een nieuw bestaan vastlegde
Groeneveld zou graag met een groep van 12-15 jongeren aan de slag gaan om hen via sport [wielrennen] en discipline tot inkeer te brengen.

De 51-jarige Groeneveld begrijpt ook de misère die de Bossche turnkampioen Yuri van Gelder doormaakt. Die jongen zit/zat in een diep dal en maakt[e] een terugval door.

Zie voor uitgeverij van het boek 'Capone en King' op Groeneveld 

Terug naar boven