Oplevering nieuwbouw ZLTO aan Onderwijsboulevard

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-11-2010 | Gewijzigd op: 08-11-2010
Op vrijdagmiddag 5 november 2010 vond de bouwkundige oplevering plaats van het nieuwe ZLTO-hoofdkantoor aan de Onderwijsboulevard. Het milieuvriendelijke en energiezuinige kantoorpand biedt nog voor het eind van 2010 ruimte aan circa 200 medewerkers, die van Tilburg [dat geen grond beschikbaar had] naar Den Bosch gaan verhuizen.

In een tijdsbestek van drie weken volgt de inrichting van het pand  naar ontwerp van de Architekten Cie. De inrichting gaat volledig voorzien in het nieuwe werken.

Het nieuwe gebouw van de ZLTO, voor haar  boeren- en tuidersorganisatie.

foto's © paul kriele, 8 november 2010.


Op de begane grond staat een grote keuken centraal. Op diezelfde vloer, die een doorgang heeft naar de aangrenzende HAS, ligt de ontvangst- en ontmoetingsruimte en een auditorium voor bijv. ledenbijeenkomsten.
Kunstenaars aan de slag

Ineen vervolg stadium zullen van 4 kunstenaars - André Pielage, Sanja Medic, Anna Volkova en Lady Penelope - kunstwerken te zien zijn.  De vier hebben de afgelopen maanden kontakt gehad met enkele van de 18.000 leden, om zich over de werkwijze te oriënteren. De kunstwerken die in het gebouw komen te staan/hangen vertellen op symbolische wijze het verhaal van de ZLTO-organisatie, die een vereniging is van Brabantse, Zuid-Gelderse en Zeeuwse boeren en tuinders. Daarbij zijn 18.000 leden met 10.500 agrarische bedrijven aangesloten.