Friet eten voor Slagenbewoners na renovatie

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2010 | Gewijzigd op: 19-11-2010
Brabant Wonen heeft de bewoners van de Eerste Slagen op frietes getrakteerd. Dat gebeurde donderdag 18 november 2010, na een periode van twee jaar overlast door een renovatie van hun huizen.
De idee om de bewoners op frietes, frikandellen en cola te trakteren, kwam van Omnia Wonen die tot vorig jaar de eigenaar was van het complex. Omnia Wonen heeft de woningen verkocht aan BrabantWonen, maar heeft de renovatie wel zelf afgemaakt.

De bewoners van de Eerste Slagen lieten zich -na twee jaar overlast door een opknapbeurt van hun huizen, graag trakteren op frietes, frikandelen en 'fris 'van een echte frietbeoer. 

Projectleider Ben van den Brinkt: 'Het was een omvangrijk project, doordat er zowel binnen als buiten werkzaamheden zijn uitgevoerd. Ook werkten we volgens een nieuwe methode, waarbij de bewoners zelf konden kiezen wanneer de werkzaamheden binnenshuis [keuken, badkamer, toilet] plaatsvonden. Dat heeft goed uitgepakt en het heeft er mede voor gezorgd dat de band met de bewoners gedurende het hele project erg goed was, ondanks het feit dat zij te maken hadden met ongemakken.
Aan de buitenzijde van de woningen werden onder meer de kozijnen vernieuwd, is er geïsoleerd en zijn er tuinmuren en daken van bergingen vervangen.