BAM opent binnenkort een 'archeonhotspot'

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-12-2014 | Gewijzigd op: 15-12-2014
Na Amsterdam komt ook in Den Bosch en Eindhoven een Archeohotspot Dat is een onderdeel van een museum, in dit geval van de BAM, waar bezoekers objecten mogen en kunnen aanraken. Maar ook onderzoek, zoals in het laboratorium mag volgen. Bovendien wil de BAM ook een spreekuur instellen waar bezoekers vragen kunnen stellen of informatie kunnen verkrijgen over archeologie en archeologische vondsten in het bijzonder.
‘Met deze criteria voldoen wij aan de eisen die aan een dergelijk museum worden gesteld,' aldus Hans Meester van de BAM.

-Rechts De BAM in de Bethaniëstraat. in dat jaar [2006]nog in de verbouwing.
-Onder: Hoofd van de BAM ir. Hans Meester.
-Rechts: Dankzij het archeonhotspot-initiatief komen de objecten en vondsten uit de vitrines en kan het publiek ze ook betasten.


foto's © paul kriele, 14 juli 2006 29 april 2011 [onder] 
en 20 maart 2014 [r-onder].
 
 

 

Meester heeft met zijn archeologen al bij het College van B&W een onderbouwd voorstel ingediend om zo spoedig mogelijk een Archeonhotspot te kunnen openen. ‘We zijn er klaar voor, want op dat spreekuur na hebben we al een onderzoeksafdeling, waar bezoekers de archeologen bij hun werk kunnen volgen en waar het publiek de voorwerpen kunnen aanraken,‘ zegt Meester.

In Amsterdam draait al een Archeohotspot in het Allard Piersonmuseum*. Zie de site van Allard Pierson: archeonhotspot

Tijdens de
manifestatie 'De Wereld van Jheronimus Bosch' stond ook het laboratorium van de BAM voor bezoekers open. 

Joke de Ridder geeft een interessante uitleg over een trip, de voorloper van de schoen.

foto © paul kriele, 13 september 2014.

*Amsterdams ArcheoLab
Het ArcheoLab op de Oude Turfmarkt in Amsterdam is onderdeel van het project ArcheoHotspots en is een initiatief van het Allard Pierson Museum* dat wordt ontwikkeld met de AWN- Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en Erfgoed Brabant.
Het Allard Pierson Museum maakt weer onderdeel uit van de Universiteit van Amsterdam.

Terug naar boven